Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Suriye Çerkesleri Türkiye'de

3 Mayıs 2013 Cuma günü yayınlandı Türkiye'de Çerkezler tarafından oluşturulan sivil toplum örgütü temsilcileriyle Nizip'teki konteyner kentte kalan 10 Suriyeli Çerkez'den oluşan heyetin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret edeceği bildirildi.

Çerkes Hakları İnisiyatifi Yürütme Kurulu Üyesi ve Sözcüsü Kenan Kaplan, Nizip'teki konteyner kenti ziyaret etti; burada kalan Suriyeli Çerkezlerle görüştü.

Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yarın konteyner kentte kalan 10 Suriyeli Çerkez'in de aralarında olduğu Dünya Çerkesleri Dayanışma Komitesi, Çerkes Hakları İnisiyatifi ve Çerkes Dernekleri Federasyonu'ndan oluşan heyeti kabul edeceğini söyledi.

Yapılacak görüşmede Çerkezlerle ilgili taleplerin iletileceğini belirten Kaplan, şunları söyledi:

"Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yapacağımız toplantıdan halen Suriye'de bulunan ve Türkiye'ye getirilecek olan Suriye Çerkesleri için ilave konteyner temin edilmesi, bu kişilere destek verilmesi ve Suriye'deki Çerkeslerin ileri ki gelecekleri hakkında talep ve beklentilerimizi belirteceğiz. Bizler inanıyoruz ki eğer Türkiye'nin bir Çerkes politikası olmazsa savaş sonrası Suriye'de Çerkeslerin varlığı mümkün olmayacaktır. Bu nedenle onların sosyal, siyasal, kültürel, insani, demokratik ve her türlü haklarının hayata geçirilmesinin Türkiye'nin bu yönde bir politikası olmasına ve Suriye Çerkeslerine sahip çıkmasına bağlı olduğunu düşünüyoruz. Taleplerimizin kabul göreceğine inanıyoruz."


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı