Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İhracat artıyor

2 Mayıs 2013 Perşembe günü yayınlandı Gaziantep’te Nisan ayında, yüzde 19 oranında artışla 562 milyon 528 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

İhracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep’ten bu yılın Nisan ayında geçen yılın Nisan ayına göre yüzde 19 oranında artışla, toplam 562 milyon 528 bin dolar değerinde ihracat yapıldığını bildirdi. Aylık ihracata göre Gaziantep’in, Nisan ayında en fazla ihracat yapan iller arasında 6. sıradaki yerini koruduğunu hatırlatan Konukoğlu, “İller bazında baktığımızda, en fazla ihracat yapan ilk 10 ilimiz arasında ihracatını en fazla artıran il yüzde 19 ile Gaziantep oldu. Ocak-Nisan dönemi dikkate alındığında ise Gaziantep ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,3 oranında artarak, 2 milyar 63 milyon dolara ulaştı. 2012 yılı Ocak-Nisan döneminde ise Gaziantep’ten 1 milyar 836 milyon dolar değerinde ihracat yapılmıştı” dedi.

Gaziantep’in ihracat artışının Türkiye’nin üzerinde seyrettiğini aktaran Konukoğlu, Türkiye’den yapılan ihracatın Nisan 2013’de yüzde 4,9 ve dört aylık toplamda yüzde 5 arttığına dikkati çekti. Gaziantep’in önemli bir aktör olarak dış ticarette yerini koruğunu belirten Konukoğlu, Gaziantep’in geçen yıl 6 milyar dolara yakın ihracata imza attığına ve 177 ülkeye ihracat yaptığını, 2013 yılının ilk dört ayında da ihracat artışını sürdürdüğünü hatırlattı.

Büyük azim ve özveriyle çalışan ihracatçıları kutlayan GSO Başkanı Konukoğlu, “Üreten ülkeler büyür, kalkınır. Bu ihracat artışımızı gerçekleştirmemizde büyük katkısı olan bütün çalışan arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim. Bütün işçi ve emekçi kardeşlerimin 1 Mayıs Bayramı'nı kutlarım” diye konuştu.

İhracatın, sürdürülebilir büyüme ve kalkınmada önemli rolü bulunduğunu vurgulayan Konukoğlu, şunları kaydetti:
Gaziantepli ihracatçımız yorulma bilmeden, ülkemiz için üretmeye, istihdam yaratmaya, ihracat yapmaya devam ediyor. Sürdürülebilir ihracat artışı, sürdürülebilir büyüme demek. Dış piyasalardaki yoğun rekabet ortamına rağmen Gaziantep olarak, ilk dört ayda ihracat artış tempomuzu sürdürmekten mutluyuz. Ancak biz geldiğimiz noktayı yeterli görmüyoruz. Gaziantep’in çok daha büyük potansiyele sahip olduğuna inanıyoruz. İhracatçılarımızın önünü açmak için var gücümüzle destek olmaya, çalışmaya devam edeceğiz.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı