Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Türk Polis Teşkilatı 168 yaşında

3 Nisan 2013 Çarşamba günü yayınlandı TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türk polis teşkilatının, dünyadaki meslektaşları içinde en başarılılarından biri olduğunu belirtti.

Meclis Başkanı Çiçek, polis teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla İçişleri Bakanı Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Güler, Türk polis teşkilatının, son yıllarda büyük bir değişim geçirdiğini dile getirerek, ''Özellikle kara, deniz ve hava unsurlarıyla mükemmel gelişmeler sağlayan Türk polis teşkilatı, bugün ulaştığı imkan ve kabiliyetle, personeli, araç, gereç ve teknik donanımıyla dünyanın en güçlü polis teşkilatları arasında yer almanın onurunu, gururunu yaşıyor'' dedi.

Huzur ve güvenliğin sağlanmasında hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan, mesai mefhumu gözetmeden önemli, zor bir görevi yerine getiren bu köklü kuruluşun, 168 yıldır devlete, millete hizmet etmeye devam ettiğini belirten Güler, bunun da onurunu yaşadığını söyledi.

Güler, bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti devletinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, vatandaşın can ve mal güvenliğine yönelik her türlü saldırı ve tehdidi büyük başarıyla bertaraf eden Türk polisinin, bu çalışmalar, fedakarlık ve kahramanlığının karşılığını, milletin sevgisini en üst düzeyde kazanarak aldığını kaydetti.

Bakan Güler, Çiçek'i, polis teşkilatının kuruluşunun 168. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek törene davet etti.

-''Polis teşkilatına borçluyuz''-

TBMM Başkanı Çiçek, Türk polis teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, polis teşkilatına daha huzurlu, daha sağlıklı, daha da başarılı yıllar temennisinde bulundu.

Polis teşkilatına, ülkenin güvenliği, huzuru için bugüne kadar gösterdiği üstün çaba dolayısıyla teşekkür eden Çiçek, bu hizmetin yerine getirilmesi sırasında hayatını kaybeden şehitleri rahmet ve saygıyla andıklarını, yaralananlara, gazilere bundan sonraki hayatlarında huzurlu, sağlıklı yaşam temenni etti. Çiçek, ''Hepsine şükran borcumuz var. Eğer bugün işlerimizi kolay yapabiliyorsak, bir yerden bir yere gidip, gelebiliyorsak, hayatımızı normal idame ettirebiliyorsak, hiç şüphesiz en önce bunu polis teşkilatımıza borçluyuz'' diye konuştu.

Çiçek, güvenlik konusunun, bir devletin en önemli varlık nedenlerinden biri olduğuna işaret ederek, devlet varsa orada kamu düzeninin sağlanması gerektiğini kaydetti.

Çiçek, bunun da en meşru yolunun güvenlik birimleri olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bunun içinde de polis teşkilatımız en önde görev ifa eden tarihi bir kuruluşumuz. Türk polis teşkilatı, dünyadaki meslektaşları içinde en başarılı olanlardan biridir. Epey ülke dolaşmış biri olarak, eski görevim nedeniyle bu işleri biraz da bilgilere dayalı olarak değerlendirme yaptığımda, Türk polis teşkilatı yeteri kadar imkanlara sahip olmadığı dönemlerde bile vatandaşın huzuru, güveni için, kamu düzeninin sürdürülmesi bakımından çok üstün gayret gösterdi. Bu yönüyle de başarılı bir polis teşkilatına mensubuz. Bu bizim iftihar kaynağımızdır.

Türkiye'de kamu düzenini tesis etmek gerçekten zor. Çünkü dünyanın en belalı 13 bölgeden 11'i Türkiye'nin etrafındadır. Böylesine belalı bir coğrafyanın merkezindeki ülkede güvenliği sağlamanın ne kadar riskler taşıdığını yaşadığımız olaylardan biliyoruz. Aynı zamanda Türkiye, en fazla göç alan ülkelerden biri. Bizim coğrafyamız hem doğu hem batıdan geçmişte ve bugünde önemli ölçüde göç alıyor. Göçmen dediğimiz kişi, beraberinde bir çok sorunu da getirir. İnsani amaçla kapılarımızı açarız, açacağız, bu insanlık görevimiz ama beraberinde bir çok sorunu getirir. Geldiği ülkenin ne kadar sıkıntısı varsa bir ölçüde bize de yansır. Böylesine bir coğrafyada güveni sağlamak, Batı Avrupa ülkesi gibi değildir.''

-''Türkiye hem hedef hem geçiş ülkesi''-

Türkiye'nin, bazı suçlar açından ya hedef ya da geçiş ülkesi olduğunu vurgulayan Çiçek, bunun başlı başına güvenlik sorunu oluşturduğunu belirtti.

Çiçek, başka bir ülkeyle kıyaslama yaparken bunun gözardı edilmemesini isteyerek, özellikle uyuşturucu, insan kaçakçılığı gibi sınır aşan suçlar, organize suçlar, terör bakımından Türkiye'nin hem geçiş ve hedef ülke olduğunu söyledi.

Çiçek, bunun başlı başına Türkiye için temel sorun olduğunu ifade etti.

Çiçek, bir yerde insan varsa, suçun da olduğuna dikkati çekerek, ''Suçun olmadığı, sıfırlandığı hiçbir ülke yok. Hatta en gelişmiş ülkelerle ve büyük şehirlerin kıyaslaması yapıldığında, bizim büyükşehirlerimiz, suç oranı itibariyle daha da gerilerdedir'' dedi.

Polis teşkilatının, sadece önleyici kolluk görevi değil, adli kolluk görevi de yaptığını belirten Çiçek, polisin iki şapka taşıdığını; önleyici ve adli kolluk hizmetlerinde bulunduğunu söyledi.

Çiçek, sözlerini, ''Önleyici kolluk hizmetlerini ne kadar iyi yaparsak adli kolluk hizmetine ihtiyaç o kadar azalır. Her iki konuda da polis teşkilatımız üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Çok şükür artık hem sayı hem yapı hem kullandığı teknoloji hem de eğitim itibariyle Türk polis teşkilatı her geçen gün daha iyiye gidiyor. Allah sizi var etsin, Allah size güç kuvvet versin'' diyerek tamamladı.

Muhabir: Meltem Yılmaz

Yayıncı: Kudret Topçu


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı