Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Türkiye Londra Kitap Fuarı'nda

2 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Londra Kitap Fuarı’nın, ülkemiz yayıncılığının ve edebiyatının dışarı açılımı için önemli yeri olacaktır” dedi.

Bakan Çelik, Türkiye’nin 2013 Londra Kitap Fuarına ‘konuk ülke’ olarak katılmasına ilişkin Swiss Otel’de yapılan basın toplantısına katıldı.

Çok sayıda yazarın da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Bakan Ömer Çelik, “Londra Kitap Fuarı’nın, ülkemiz yayıncılığının ve edebiyatının dışarı açılımı için önemli yeri olacaktır. Yayıncılık ve edebiyat dünyanın tüm bileşenleri bir araya gelmiş, bu ülkenin tüm renklerini içinde barındıran, bütün kültürel mirasını kucaklayan bir konuk ülke sunumunu birlikte çalışarak başarabilmişlerdir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin mayası itibariyle çok boyutluluğa ve çoğulculuğa sahip olduğunu vurgulayan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Ülkemizin sahip olduğu bu büyük potansiyelin bu toprakların taşımış olduğu sayısız fırsatın farkındayız. Mirasçısı olduğumuz medeniyet havzasının tüm potansiyelini harekete geçirme kararlılığındayız. Bu farkında olduğumuz bize de çok güç katan bu imkanlar bunun yanında bugünün ortamında daha büyük sorumluluklar yüklüyor omuzlarımıza. Bu sorumluluk bir yanda insanlık ailesi içinde sahip olduğu seçkin yeri pekiştirmek bir yandan da sahip olduğumuz medeniyet birikimlerini de insanlara önemli ve değerli kazanımlar sunabilmeyi içeriyor. Uygarlığa en özgün ve değerli katkılarımızın kültürümüzden ve kültürel potansiyelimizden doğacağına inanıyoruz. Yüzyıllardır damıtılarak gelen muhteşem medeniyet birikimimizin bugünlerin dünyasını kavrayacak yeni değerler arayışındaki insanlığı yeni ve zengin bir özle mayalayacağına inanıyoruz. Bugünler tarihi açıdan son derece stratejik öneme sahip günler. Dünyanın 300 yılık dengeleri değişiyor. Buna bağlı olarak da kültürel arayışlar, kültürel ilişkiler yepyeni imkanlarla yepyeni potansiyellerle yüzleşmek durumda kalıyor. Türkiye, dünyanın sahip olmadığı çok boyutluluğa ve çoğulculuğa kendiliğinden sahiptir. Başkalarının çabalayarak ulaştığı bu çok boyutluluğa ve çoğulculuğa Türkiye, kendi mayası itibariyle sahiptir” şeklinde konuştu.

Bakan Ömer Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye bir Akdeniz ülkesidir. Aynı zamanda bir Karadeniz ülkesidir. Bir İslam ülkesidir aynı zamanda bir batı ülkesidir. Türkiye bir Kafkas ülkesidir. Aynı zamanda bir Balkan ülkesidir. Asya ülkesidir diğer taraftan Avrupa ülkesidir. Bu çok boyut ve çoğulculuk bütün kültürel potansiyelimizin de özünü oluşturmaktadır. Çok zengin kaynaklarla yüzyıllardır süren tarihi birlikteliliğin ardından oluşan büyük kültürel miras bizi bu şekilde davranmaya sevk etmektedir. Edebiyatımıza, müziğimize, mimarimize, sanatımıza baktığımızda bütün yapıların birbirini etkileyerek ve zenginleştirerek nasıl iç içe geçtiklerini görebiliyoruz. Edebiyatımızın, sanatımızın ve kültürümüzün yurt dışında tanıtımına yönelik çalışmaları Londra Konuk Ülke sunumunda olduğunu gibi işte bu gerçekten yola çıkarak bunun bilince hazırlıyoruz. Kültürümüzü dünyanın dikkatine açarken içinde barındırdığımız çeşitliliğe sahip çıkarak bunun hakkını verebileceğimizin bilinciyle hareket ediyoruz. Bütün renkleriyle Türkiye ana temasında hazırlanan 2013 Londra Konuk Ülke Türkiye programı da bu anlayışın bir yansıması olacaktır.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı