Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Engelli atamaları

2 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, engelli öğretmen adaylarının atama kuralarının ağustosta çekileceğini söyledi.

Arınç, toplumun her alanında engelli yurttaşların görev almasını candan arzu ettiklerini kaydetti.

Arınç, Manisa’da Vakıfbank Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Zihinsel Engelliler Yatılı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılış törenine katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de her sekiz aileden birinin engelli üyesi olduğunu, geçmişte engelli çocuklarının üzüntüsünü yaşayan ebeveynlerin, son 11 yılda yüzünün güldüğünü söyledi.

Engelli vatandaşların iş sahibi olabilmesi için her yıl yaklaşık 10 bin kadro verildiğini dile getiren Başbakan Yardımcısı Arınç, bu yılın engelli kadrolarının daha fazla olacağını bildirdi. Engelli öğretmen adaylarının öğretmenliklerinin de gerçekleşeceğini belirterek, “Önümüzdeki ağustos ayında pek çok engelli öğretmen adayı, kura çekerek öğretmen olacak. Toplumun her alanında engelli yurttaşlarımızın görev almasını, kendilerine hizmet edilmesini candan arzu ediyoruz. Bir de kanunumuz var, Özürlüler İdaresi ile ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kuruldu. Anayasa'daki ifadesiyle 'özürlü' kelimesi her yere yerleşti ancak geçen yıl hükümetimiz, bunun yerine 'engelli' kelimesinin daha doğru olacağına karar verdi. Komisyondan geçen tasarımızla tüm kanunlarda nerede 'özürlü' kelimesi geçiyorsa, Anayasa dahil hepsi 'engelli' olarak değiştirilecek. Bunun psikolojik olarak önemli olduğunu düşünüyorum. Madem ki hayatı birlikte yaşıyor, paylaşıyoruz, sorumluluğumuz da ortaktır. Böyle bir talihsizliği yaşamayanların, böyle bir kaderle karşı karşıya gelen insanlara karşı resmi ve özel sorumlulukları vardır.” dedi.

Manisa'da çok büyük bir ihtiyacı karşılayacak önemli bir tesisi açtıklarını belirten Bülente Arınç, "Vakıfbank'ın sermayesinde, ecdadımızın vakıfları var. Vakıflar da hayır amacıyla, Allah rızasını kazanmak maksadıyla kurulan eserlerdir. Vakıfbank da bu amaca göre hareket ediyor.” diye konuştu.

Merkezin, 2,5 milyon liraya mal olduğunu kaydederek, “Hayır yapanlar kazanır, hayır yapanlara dua edilir. Vakıfbank'ın 2012 yılı kârı 1,5 milyar lira oldu. Bu duruma gelmesinde sizin dualarınız var. Dua edelim ki daha da bereketli işler olsun, daha çok hizmet etsinler. Bu hem sosyal sorumluluğun gereğidir hem de anlamını bulan hayırlı bir hizmettir. Milletvekili arkadaşlarımız da Vakıfbank'ın kendi illerinde de böyle bir hizmet yapıp yapamayacağını soruyor. Türkiye'nin her tarafına koşsunlar, yetişsinler.” şeklinde konuştu.

Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Gündüz ise dayanışma ve paylaşım gibi değerlerin Vakıfbank'ı Vakıfbank yapan temel yapı taşları olduğunu söyledi.

Törende Başbakan Yardımcısı Arınç, Yönetim Kurulu Başkanı Gündüz ve Genel Müdür Aydoğan'a, katkılarından dolayı teşekkür plaketi sunuldu. Konuşmaların ardından Arınç ve beraberindekiler, 2 bin 400 metrekare alana kurulu, 50 yatak kapasiteli Vakıfbank ZİÇEV Zihinsel Engelliler Yatılı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni açtı ve içini gezdi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı