Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Yeni anayasa için vakit kısalıyor''

22 Mart 2013 Cuma günü yayınlandı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yeni anayasanın acilen yapılması gerektiğini söyledi.

Burdur Ticaret Sanayi Odası (BUTSO) tarafından düzenlenen Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni'ne katılan Hisarcıklıoğlu, "Türkiye’de sistemin her tarafının defolu hale geldiğini" belirtti.

TBMM’nin kanun fabrikası gibi çalıştığını kaydeden TOBB Başkanı, “Ama yama tutmuyor açık söyleyeyim. Binayı yeniden inşa etmemiz lazım. Mecliste bulunan 4 siyasi partimiz bize vaat ettiler. Yeni dönemde yeni anayasayı çıkartacağız, bize oy verirseniz dediler. Şimdi de diyoruz ki millet olarak bize verdiğiniz sözü yerine getirin ki sistemi yeniden inşa edelim” dedi.

Tarihte ilk defa TBMM’nin yazdığı bir anayasayla yönetilmek istediklerini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, meclisin de ilk defa doğru bir kurgu üzerine çalıştığını anlattı. Şu ana kadar çok vakit kaybedildiğini aktaran Rifat Hisarcıklıoğlu, “Milletin meclisten beklediği bu, ama vakit geçiyor. Vaktimiz kısalıyor. 2013’e geldik. Bir an önce Anayasa Uzlaşma Komisyonu yeni anayasayı yapsın ki, sistemin bütün kurguları yeniden bu yeni anayasaya göre yapılabilsin” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından vergi rekortmenlerine ödülleri verildi.

Kurumlar Vergisi İl Birincisi Ercan Akın’a ödülünü Vali Nurettin Yılmaz takdim etti. İkinci olan Adem Kuzu ise ödülünü TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan aldı. Gecenin anısına TOBB Başkanı'na el yapımı keman hediye edildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı