Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Moskova'da şiddetli kar yağışı

6 Şubat 2013 Çarşamba günü yayınlandı Rusya’nın başkenti Moskova Kasım ayından bu yana devam eden yoğun kar yağışları nedeni ile rekor kırdı.

Konut, kamu hizmetleri ve şehir gelişimden sorumlu Moskova Belediye Başkan Yardımcısı Pyotr Biryukov, kentte kar kalınlığının toplamda 216 santimetreye ulaştığını açıkladı.

Basına bilgi veren Biryukov, “Bu yüzyılın en karlı kışı… Mevsim normallerinden 1,5 kat daha fazla kar yağışı aldık.” dedi.

Başkent Moskova’da ortalama 152 santimetre kar yağışı gerçekleşiyor. Moskova’ya pazartesi günü 26 santimetre kar düşerken, sadece Şubat ayında yağan kar 36 santimetre.

215 KİŞİ DONARAK ÖLDÜ
Rusya’nın bir çok kentinde ise soğuklar rekor kırmaya devam ediyor. Eksi 50 derecelerin görüldüğü orta ve kuzey kesimlerde ise donarak yaşamlarını yitirenlerin sayısı 215’i geçti. Donma tehlikesi ile hastaneye kaldırılanların sayısı ise 3 bin 382.Rusya sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre olağan dışı grip salgını Rusya’nın 60 bölgesinde etkili. Krasnodar, Dağıstan ve Volgograd grip salgınından en fazla etkilenen bölgeler arasında. Soğuk ve karlı havalar kamu hizmetlerinde arızalara ve ulaşımda da aksamalara neden oluyor.

GRİP SALGININ MALİYETİ 1 MİLYAR DOLAR
Moskova sağlık dairesi başkanı Yelena Andreyeva kentte görülen grip salgınının ekonomik maliyetinin 1 milyar doları aştığını söyledi.

Başkentte salgın ülke ortalamasının 1,5-2 katı daha fazla. Başkentte bu kış döneminde 1,2 milyon kişi gribe yakalandı. Geçen yıla göre oran yüzde 13,9 daha fazla .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı