Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Erdoğan sözünü tuttu

17 Ocak 2013 Perşembe günü yayınlandı Hasan Öymez - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Nijer'e 30 akülü tekerlekli sandalye gönderildi. Erdoğan'ın Nijer temasları sırasında tanıştığı engelli genç Abdulkadir Tahir'e akülü sandalyesi Niamey Büyükelçisi Hasan Ulusoy tarafından teslim edildi.

Başbakan Erdoğan, Afrika ziyaretlerini sürdürürken, Nijer'in başkenti Niamey'de Türk-Njer İş Forumu'nun yapıldığı konferans salonunun girişinde engelli Abdulkadir Tahir ile karşılaşmış, bir süre sohbet ettiği engelli gencin tekerlekli sandalyesi Erdoğan'ın dikkatini çekmişti.

Abdulkadir Tahir'in pedallarını elleriyle çevirerek hareket ettirdiği tekerlekli sandalyesini Türk ve Nijer bayraklarıyla süslediğini gören Erdoğan, engelli gence akülü sandalye sağlanması için Niamey Büyükelçisi Hasan Ulusoy'a talimat vermişti.

-Akülü sandalyeler ihtiyaç sahiplerine törenle verilecek-

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı , Tahir'e akülü sandalye temini için harekete geçerken, Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla Nijer'e gönderilecek akülü sandalye sayısı 30'a çıkarıldı.

Türk Hava Yolları'nın ulaşım sponsorluğunda Niamey'e ulaştırılan tekerlekli akülü sandalyeler Büyükelçi Hasan Ulusoy'a teslim edildi. Ulusoy da şarjlı tekerlekli sandalyelerden birini Tahir'e verdi.

Büyükelçi Ulusoy AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Nijer'de, Türkiye'ye karşı büyük bir sevgi var. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretiyle bu sevgi katlandı. Ülkenin kuzeyini başkent Niamey bölgesine bağlayan 450 kilometrelik yolun Türk iş adamları tarafından duble yol şeklinde yapılacak olması da Nijer halkını ayrıca mutlu etti'' dedi.

Erdoğan'ın talimatıyla gönderilen diğer 29 akülü sandalyenin Nijerli yetkililerin belirleyeceği engellilere törenle teslim edileceğini kaydeden Büyükelçi Ulusoy, ''Abdulkadir Tahir, Türkiye'yi çok seviyor. Başbakanımıza, Türk milletine şükranlarını sevgilerini iletmemizi istedi. Kendisine akülü aracının yanında erzak paketi ve Türkiye'yi tanıtan CD'ler, kitaplar verdik. 29 aracın daha teslimini en kısa sürede Nijer makamlarıyla birlikte gerçekleştireceğiz'' diye konuştu.

Muhabir : Hasan Öymez

Yayıncı : Tolga Özgenç


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı