Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

KKTC'de kar yağdı

10 Ocak 2013 Perşembe günü yayınlandı Türkiye ve Balkanlarda etkili olan kar yağışı, Kuzey Kıbrıs’a da uğradı.

Dün akşam saatlerinde yüksek kesimlerde etkisini gösteren kar yağışı, güzel manzaralar oluşturdu. Yüksek kesimlerde başlayan kar yağışı Girne-Lefkoşa Boğaz yolunu beyaza bürüdü. Önce sulu kar şeklinde etkisini gösteren yağış ardından kara dönüştü. Kar yağışının etkisini göstermeye başlamasının ardından yoldan geçen tüm araçlar durarak kar yağışının tadını çıkardı. Uzun zaman sonra ilk defa kar yağışına tanık olduklarını ifade eden vatandaşlar ise İHA mikrofonlarına ilk heyecanlarını anlattı. Kar yağışının devam etmesi temennisinde bulunan Kıbrıslı bir genç, “Uzun zaman sonra Kıbrıs’a ilk defa kar yağdı, gerçekten muhteşem bir şey. Allah’tan tek dileğimiz bu karın devamı” dedi.

Burada ilk defa kar gördüklerini belirten başka bir vatandaş da çocuklarıyla birlikte karın keyfini çıkarttıklarını söyledi.

Kar yağışının adada ender görüldüğünü belirten bir diğer Kıbrıslı vatandaş ise, “Geçen sene de yağdı ama uzun zamandır yağmıyordu. Halkımız kara ve kışın güzelliklerine aç. Gördüğünüz gibi en ufak bir kar yağışında herkes buraya akın ediyor. Çünkü halkımızın böyle eğlencelere de ihtiyacı var” dedi.

Kıbrıs halkı karın keyfini, gerek birbirleriyle kartopu savaşı yaparak gerekse karların içinde birbirlerinin fotoğrafını çekerek doyasıya çıkarttı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı