Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İmam Hatip Liseleri

26 Nisan 2012 Perşembe günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir baskı ve zulüm neticesinde kapatılan imam hatiplerin orta kısımlarını yaptıkları düzenlemeyle yeniden açtıklarını belirterek, "İmam hatip okulları, bu ülkenin ve bu milletin göz bebeği olacaktır" dedi.

Başbakan Erdoğan, İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'nin Kutlu Doğum Haftası etkinliğine video konferans yöntemiyle katıldı.

Zeytinburnu Abdi İpekçi Arena'da gerçekleşen programa Ankara'dan bağlanan Başbakan Erdoğan, yaptıkları düzenlemeyle Peygamber Efendimizin mübarek hayatını, Kuran-ı Kerim dersiyle birlikte seçmeli ders olarak okullara kazandırdıklarını ifade ederek, "Öğrencilerimizin ve ailelerimizin tercihine sunduk. İsteyen her öğrenci erken yaşlarda öğrenilmesi daha kolay olan Kuran-ı Kerim'i artık okullarda öğrenebilecek. Sadece Müslümanlar için değil doğumuyla, tüm hayatıyla, hatta vefatıyla insanlık için eşsiz bir emsal olan peygamber efendimizin hayatını artık okullarda isteyen her öğrenci derinlemesine öğrenme fırsatı bulacak"diye konuştu.

Bir baskı ve zulüm neticesinde kapatılan imam hatiplerin orta kısımlarını yaptıkları düzenlemeyle yeniden açtıklarını anlatan Erdoğan, "Bizlere bunu nasip ettiği için rabbime şükrediyorum. İmam hatip okulları bu ülkenin ve bu milletin gözbebeği olacaktır. İmam hatip okulları aziz milletimizin tam anlamıyla varını, yoğunu ortaya koyup inşa ettiği, inşa ettirdiği, yaşattığı, koruyup kolladığı okullardır. Milletin sahiplendiği, milletin şefkatle bağrına bastığı bu okulları bugün yeniden millet iade etmenin,bugün yeniden milletle kucaklaştırmanın bahtiyarlığını hep birlikte yaşıyoruz" dedi.

Erdoğan, Kuran-ı Kerim'in ilhamı, Hz. Peygamber ve ehlibeytinin sevgisi ile Ezan-ı Muhammediye'nin kutsiyetinin hem bu toprakların, hem de milletin ruhuna hiç silinmeyecek derecede tesir ettiğini ifade ederek, "Allah'ın izniyle Hz. Peygamberin ve şehitlerimizin şefaatiyle aziz milletimizin ve sizlerin gayretleriyle inşallah bu topraklar üzerinde Kuran-ı kerim ebediyen okunacak, peygamber ve ehlibeyt sevgisi hiç sönmeyecek, Ezanı Muhammediye hiç susmayacaktır. Kuran ahlakıyla ahlaklanmış, Siyer-i Nebi'yikendisine rehber e dinmiş imam hatip mezunları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da inşallah bu milletin, bu ülkenin, hatta insanlığın hem hizmetkarı, hem de medarı iftiharı olmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

Kutlu Doğum Haftası etkinliğine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise, "Bu ülkede sırf imam hatipli genç kızların ve delikanlıların sesiniz kısa bilmek için öyle şeyler yaşandı, öyle büyük adaletsizliklere imza atıldı ki bugün sizin yükselen sesiniz, sadece sizin sesiniz değil, özgür Türkiye'nin sesidir, demokratik Türkiye'nin sesidir, yükselen yeni nesillerin sesidir" dedi


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı