Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Pozantı Cezaevi'nde Yaşananlar

8 Mart 2012 Perşembe günü yayınlandı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tunus ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi temaslarda bulunmak üzere saat 14.05'te özel uçak ANA ile Tunus'a gitti.

'MAKAMLAR HEMEN HAREKETE GEÇTİ '

Cumhurbaşkanı Gül'ü Esenboğa Havalimanı'ndan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ve diğer yetkililer uğurladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yolculuk öncesinde basın mensuplarının gündeme dair sorularını da yanıtladı.

Pozantı cezaevinde hakkındaki iddialar hakkındaki bir soruya Gül, 'Her şey artık herkes tarafından takip edilebiliyor, yazılabiliyor. Bu yüzden denetleme mekanizması otomatik olarak devreye girmiş oluyor. Üzücü olaylarda hemen gördüğünüz gibi ilgili makamlar hemen harekete geçti ' şeklinde cevap verdi.

SURİYE'YE UYARI

Cumhurbaşkanı Gül, Suriye'deki olayların hatırlatılması züerine ise şunları söyledi: 'Ülkeler içersindeki olaylar belli boyutları aştıktan sonra ülke meslesi olmaktan çıkar. Suriye'de malesef bu boyyta ulaşmıştır. Artık Suriye'deki yönetime hiç güvenmiz kalmamıştır. Suriye'yi şu anda yönetenlerin bir tercih yapmaları muhakkak gerekir, girdikleri yol çıkmazdır. Israr ettikleri tutumlarından vazgeçmeleri gerekir. Yoksa ilerde her şey çok daha geç olacaktır. '

'KCK'nın yerine HDK (Halkların Demokratik Kongresi) kuruldu' yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine ise Abdullah Gül, 'Güvenlik birimlerimiz en etkin mücadeleyi veriyorlar. Dolayısıyla terör örgütleri hangi metodları kullanırsa kullansın hiç bir zaman başarılı olamayacaklardır ' dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı