Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Türk Filmleri Lübnan'da

7 Mart 2012 Çarşamba günü yayınlandı Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bu yıl ikinci kez düzenlenen Türk film festivali Lübnanlıların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Festivalin yapıldığı Metropolis sinemasında ilk gece Nuri Bilge Ceylan 'ın 'Bir Zamanlar Anadolu 'da filmi gösterildi.

İzmir Sinema Derneği tarafından düzenlenen festivale Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız, İspanya, Mısır, Polonya'nın Beyrut Büyükelçileri ve Avrupa Birliği Beyrut Büyükelçisi Angelina Eichhorst ile yönetmenler Tayfun Pirselimoğlu, Ümit Ünal ve yapımcı Zeynep Özbatur Atakan katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Özyıldız, festivalin Lübnan ve Türk kültürü arasındaki yakınlaşma açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Festivalde 'Nar ' filmiyle seyircilerin karşısına çıkacak olan filmin yönetmeni Ümit Ünal da Türk sinemasının dünyanın her yerinde büyük ilgi gördüğünü belirterek bu gibi etkinliklerin daha da çoğalması gerektiğini kaydetti.

Festivale katılan bir değir yönetmen ise 'Saç ' filminin yönetmeni Tayfun Pirselimoğlu. Yönetmen bu tür festivallerin Türk sinemasının kendisini göstermesi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Lübnan Türk film festivalinde festivalde 'Bir Zamanlar Anadolu'da ' ', Tayfun Pirselimoğlu 'Gölgeler ve Suretler ', Reha Erdem'in 'Kosmos ', Belma Bas 'Zefir ', Fatih Akın'ın 'Saç ' Seren Yüce, 'Çoğunluk ' Çiğdem Vitrinel, 'Geriye Kalan ' Derviş Zaim, filmleri gösterilecek.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı