Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Suriye'ye müdahil olmak zorunluluk'' Haberi 

31 Mart 2012 Cumartesi günü yayınlandı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Birand'ın "Suriye ile savaşacak mıyız?" sorusuna "Türkiye her türlü meydan okumaya hazırdır" sözleriyle cevap verdi.

32. Gün'de Mehmet Ali Birand'ın konuğu olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Güney Kore'deki temasları ve Suriye meselesine yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Suriye 'deki gelişmelere de değinen Bakan Davutoğlu, Suriye 'deki iç karışıklığın Türkiye için bir tehdit oluşturduğu durumda “savaş” da dahil olmak üzere her senaryoya hazırlıklı olunulduğunu söyledi.

TÜRKİYE MEYDAN OKUMAYA HAZIR

Suriye sınırında Türkiye'nin güvenliğini tehdit edecek bir gelişme karşısında savaşa hazır olduklarını kaydeden Davutoğlu 'Türkiye her türlü meydan okumaya hazırdır 'sözleriyle tüm dünyaya gözdağı verdi.

Suriye'nin her hangi bir ülke olmadığını dile getiren Davutoğlu 'Suriye ile 910 kilometre sınırımız var. Sınırda çıkabilecek bir güvenlik sorunu için hazırız. Türkiye her türlü meydan okumaya hazırdır. Bunu çok net söylüyor. Doğusundan batısına her türlü meydan okumaya hazırdır. 'dedi.

HER TÜRLÜ RİSKİ GÖZE ALIRIZ

Ülkenin güvenliğini tehdit eden durumlarda her türlü riski göze alabileceklerini kaydeden Bakan Davutoğlu 'Belli bir an gelir ki, Türkiye kendi ulusal çıkarlarına ve güvenlik olgusuna doğrudan bir olumsuz sonuç bir tablo ile karşılaştığında gerekli tedbiri alır. Biz her an türlü riski göze alıyoruz. 'diye konuştu.

SİLAHLI KUVVETLER TEYAKKUZ HALİNDE

Kıvrıkoğlu'nun sınırda neden bulunduğu sorusuna da yanıt veren Davutoğlu 'Bu kadar yakınımızda güvensizlik hali ortaya çıkmışsa, silahlı kuvvetlerimizin teyakkuz halinde olması doğaldır. Ama bu yarın büyük gerilim içinde olacağız anlamını da gelmiyor. Olmaması için de bir yıldan beri yoğun bir diplomasi sarf ediyoruz. Ama her türlü meydan okumaya hazır bir devletiz. 'ifadelerini kullandı.

BEYAZ GAZETE


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı