Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Rektörden öğrencilere destek Haberi 

26 Mart 2012 Pazartesi günü yayınlandı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, güçlendirme çalışması tamamlanan yurt binasında geceyi geçirerek, burada kalan öğrencilere yapının sağlamlığı konusunda güven verdi.

Yaşanan deprem felaketlerinin ardından kampus alanında bulunan Yurt-Kur Bölge Müdürlüğü Melikşah Öğrenci Yurdu'na ait 8 blokta da güçlendirme çalışmaları hummalı bir şekilde devam ediyor. Güçlendirilmesi bitirilen ilk bloğa öğrenciler yerleştirilirken, Rektör Prof. Dr. Peyami Battal'da onları yalnız bırakmadı. Yurtta kalan öğrencilerle sohbet ederek korkmamaları gerektiğini anlatan Prof. Dr. Battal, yapılan güçlendirme çalışmalarıyla binanın hasarsız ve güvenli olduğunu söyledi.

Öğrencilerle sohbetininardından kendisine ayrılan dolaba ceketini asan Prof. Dr. Battal, gece yatacağı yatağa geçerek odadaki öğrencilerin sorunlarını dinledi. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Battal, daha önce öğrencilere söz verdiğini, kendisinin kalmayacağı yurt binalarında onları barındırmayacağını söyledi.

Prof. Dr. Battal, "Bugün inşallah öğrencilerimizle beraber burada kalacağız. Yurtlar güçlendirildi. Yaklaşık 4 noktada 12 perde beton yapıldı. Teknik elemanlarla görüştük, güçlendirmenin gayet sağlam olduğunu söylediler. Başından beri uzmanların da söylediği bir şey var. Deprem olmayacak diye kimse bir şey söylemiyor, olacak da kimse demiyor.Kimse neyin ne zaman olacağını bilmiyor. Başından beri bizim ve herkesin söylediği bir şey var, zeminle barışık binalar yaptığınız zaman deprem olacaksa da olsun. Ama sonuçta size zarar vermeden oradan çıkabilirsiniz. Dolayısıyla yurtlar güçlendirildi, güçlendirilmeye devam ediliyor. Biz de peyderpey öğrencilerimizi çağırıyoruz. Tabii ki bu yurt güçlendirilirken kış şartları çok ağırdı. Ona rağmen hızlı bir şekilde çalışıldı. 5. grup öğrencilerimiz eğitim öğretime gelirken bu yurtlara kavuştu. Diğer yurtlargüçlendirmeye devam ediliyor. İnşallah bugün bu yurtta öğrencilerimizle beraber kalacağız. Onlarla beraber hem hasbıhal edeceğiz hem de geceyi burada geçireceğiz" dedi.

Öğrencilerine destek vermek için yurtta olduğunu da sözlerine ekleyen Prof. Dr. Battal, "Öğrencilerimiz depremi yaşadılar, yurtlarda ister istemez panikliyor olabilirler. Burada kalarak bu yurtların güvenilmeyecek yurtlar olmadığını anlatacağız. Uzmanlara burada kalınabileceğini söylediler. Bizde burada kalarak çocuklarımıza hem destek olacağız hem de birlikte yurdu paylaşacağız. Bundan sonra umuyorum ki yurtların bizleri barındırabileceği kanaati öğrencilerimde de oluşur ve rahatlıkla kalabilirler"şeklinde konuştu.

Öğrenciler ise kendilerine güven vermek için yurtta kalan Prof. Dr. Battal'a teşekkür ederek, "Binaya girdiğimiz zaman ister istemez korkuyorduk. Ama Rektörümüz Prof. Dr. Battal'ın da burada kalacağını öğrendikten sonra ister istemez cesaretimizi toparladık ve binada kalınabileceğine kanaat getirdik. Bizleri her konuda yalnız bırakmayan rektörümüze çok teşekkür ederiz" dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı