Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Putin Zaferini Kutluyor

10 Mart 2012 Cumartesi günü yayınlandı Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in 4 Mart’ta yapılan devlet başkanlığı seçimlerini yüzde 63,7 ile kazanmasının ardından kutlama programları başladı.

Putin 'in yakın dostu eski İtalya Başbakanı Silvio Berusconi ve Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev Karadeniz tatil kenti Soçi 'de bir araya geldi.

Soçi 'de bulunan dağ dinlenme merkezi Krasnaya Polyana 'da gayrı resmi toplantıda bir araya gelen dostların karşılıklı şakalaşmaları kameralara yansıdı.

Putin ve Medvedev üçlü sohbet öncesi ikili bir görüşme yaparak yeni kabine ile ilgili değerlendirmelere başladı. Merkez Seçim Kurulu 'nun dün resmi olarak yaptığı açıklamayı hatırlatan Medvedev, Putin 'i yeni başkan seçilmesinden dolayı bir kez daha kutladı.

Vatandaşların kendisine güvendiğinin bir göstergesi olduğunu ifade eden Medvedev, ekonomik alanda modernizasyon sürecinin devam ettirilmesi, sosyal refah seviyesinin artırılması ve ülkenin güvenliğinin geliştirilmesi alanında başlatılan çalışmaların devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Seçimlere katılan tüm Rusya vatandaşlarına teşekkür eden Putin de, devlet başkanının partilerin üzerinde olması gerektiğini, artık bir siyasi parti değil, parti referansı olmadan çalışacağını söyledi.

Ekonomik alanda yapılması gerekenleri hükümet toplantısında bir kez daha ele aldıklarını, ekonomik kriz sürecine rağmen makro ekonomik göstergelerin olumlu olduğuna değinen Putin, “Ekonomik büyümeyi garanti altında tutacak şekilde sosyal sosyal problemleri çözümlemeliyiz.” şeklinde konuştu.

Mayıs ayının başında yapılacak yemin töreninin ardından Putin 'in Kremlin 'e çıkması bekleniyor. Medvedev 'in başbakan olacağı yeni kabine ile ilgili isimler üzerinde de çalışmalar sürüyor. Putin 'in dün yaptığı açıklamada rakiplerinden iş adamı Mihail Prohorov 'a kabinede görev vermek istediğini ifade etmişti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı