Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Güven timleri iş başında

26 Aralık 2012 Çarşamba günü yayınlandı İstanbul Emniyet Müdürlüğü, yılbaşı kutlamaları öncesi güvenlik tedbirlerini artırdı.

Taksim Meydanı’nda alınan tedbirler kapsamında provalar yapıldı. Yılbaşı gecesi görev yapacak 640 güven timinden kimi simitçi, kimi çöpçü kimi de Noel Baba oldu. Güven Timleri Şube Müdürü Dursun Güneş, yılbaşı gecesi eğlence yerlerine kötü niyetle gelenleri uyararak, “Ekiplerimiz hiç beklenmedik anda, anında müdahale edecek.” dedi.

Yılbaşı öncesi emniyetin İstanbul’daki tedbirleri artıyor. Özellikle yılbaşı gecesine yönelik alınan tedbirler kapsamında Taksim Meydanı’nda prova gerçekleştirildi.

Taciz, kapkaç, hırsızlık gibi eylemleri engellemek için tebdili kıyafet halkın arasına karışıp suçluları yakalayacak güven timleri de maharetlerini sergiledi. Kimi simitçi, kimi kestaneci, kimi çöpçü, kimi de Noel Baba oldu. Alınan tedbirlerle ilgili açıklama yapan Güven Timleri Şube Müdürü Dursun Güneş, yılbaşı gecesi 640 güven timinin görev yapacağını söyledi.

Tedbirlerin Nişantaşı, Taksim Meydanı, Bağdat Caddesi, Bakırköy Meydanı gibi halkın yoğun olarak geldiği noktalarda yoğunlaşacağını anlatan Güneş, Beyoğlu ve Nişantaşı’da 2 bin 500, İstanbul genelinde ise 5 bin polisin görev yapacağını belirtti.

Güneş, “Arkadaşlarımız çeşitli kılıklarda görev yapıp, muhtemel nahoş olaylara anında müdahale edecekler.” şeklinde konuştu.

Çalışmaya yılbaşı öncesi başlayacaklarını ifade eden Güneş, “Sadece yılbaşı gecesi değil, yılbaşı öncesi de alışveriş merkezlerinde görev yapıp, suç ve suçlulara yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Güven timlerinin dışında, çevik kuvvet, yunuslar ve diğer asayiş birimlerinin de görevli olacağını aktaran Güneş, “ Bunun dışında olayların önlenmesi ve müdahale için kamera sistemlerini gözden geçirdik. 100 tane kamera görev yapacak, İstiklal Caddesi ve Taksim
Meydanı canlı olarak izlenecek. Değişik bölgelerdeki etkinlikleri de takip edeceğiz.” ifadelerini kullandı. Provalar kapsamında güven timleri bir de gösteri yaptı. Temsili kapkaççıyı, yaptığı kapkaç olayının hemen ardından yakalayan güven timleri asayiş ekiplerine teslim etti. Ayrıca bir taciz olayı ve hırsızlık olayı da canlandırıldı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı