Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Moskova'da Putin karşıtı gösteri

16 Aralık 2012 Pazar günü yayınlandı Rusya’nın başkenti Moskova’da izinsiz gösteri yapmak isteyen muhaliflere polis göz açtırmadı.

Moskova belediyesinin izin vermemesine ve önceden muhalif liderleri izinsiz gösteriye katılmamaları konusunda uyarmasına rağmen Rusya Milli İstihbarat Komitesi (KGB) karşısında toplanan yaklaşık 10 bin muhalefet taraftarı, dağılın uyarılarını dikkate almayınca polisin sert müdahalesiyle karşılaştı.

Aralarında muhalif liderlerden Sergey Udaltsov, Kseniya Sobçak, Aleksey Navalni ve İlya Yaşin’in de bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığı eylem, yerli ve yabancı basının ilgi odağı oldu. Sıfırın altında 15 derece soğuk hava koşullarına rağmen yaklaşık 3 saat devam eden eylem sırasında eylemcilerin slogan atmadan sadece şehri dolaşmak için çıktıklarını belirtmelerine rağmen polis tarafından KGB binası karşısında uzaklaştırıldı.

İHA’ya açıklamada bulunan Dmitriy Graçev, “Ben çocuklarımın ve torunlarımın diktatör bir rejimin yönettiği ülkede yaşamalarını istemiyorum. Ben Rusya’da adil ve dürüst bir yönetimin işbaşında olmasını istiyorum. Bu taleplerle buradayım” şeklinde konuştu.

İrina Timakova isimli diğer eylemci ise, “Ben kendi şerefimi korumak için bugün buraya geldim. Kimse bana bu şehirde serbestçe dolaşmayı yasaklayamaz. Ben ayrıca işbaşındaki iktidardan da hiç memnun değilim. Ülkede yaşananları kınıyorum” dedi.

Tatyana Kravçenko isimli diğer bir eylemci de, “Hükümete karşı tepkimi ortaya koymak için buradayım. Ben burada her hangi bir slogan atmıyorum. Dolayısıyla her hangi bir yasa ihlali de söz konusu olamaz. Buraya gelen tüm vatandaşlarımız da gayet sakin bir şekilde ellerinde çiçekle dolaşıyorlar. Anayasamızın 31 maddesi uyarınca vatandaşların silahsız olarak her türlü toplantı özgürlüğü bulunduğunu da unutmamalıyız” ifadelerini kullandı.

Bu arada gözaltına alınan muhalif liderlerin polis karakolunda fazla tutulmadan serbest bırakıldıkları bildirildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı