Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Antalya'da şiddetli yağış ve fırtına

11 Aralık 2012 Salı günü yayınlandı Antalya’da ve 17 ilçesinde ilk ve orta dereceli okulların 1 gün süreyle tatil edildiği açıklandı.

Antalya Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Necip Doğan, ''Vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamasını istiyoruz'' dedi.

Necip Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akşam başlayan yağışın yarın sabah saatlerinde artacağını söyledi.

Kentte yarın öğleye doğru yağışla birlikte 50-60 kilometre hıza ulaşacak fırtına beklediklerini belirten Doğan, ''Yağış miktarı ve fırtına daha da artabilir. Antalya merkez ve ilçelerinde lokal olarak sıkıntılar yaşanabilir. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için okulların tatil edilmesini tavsiye ettik'' diye konuştu.

Elmalı ve Korkuteli dışındaki diğer ilçelerde sel, hortum ve su taşkını gibi risklerin bulunduğunu dile getiren Doğan, ''Vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamasını istiyoruz'' uyarısında bulundu.

Öte yandan Antalya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kamuda çalışan engelli ve hamilelerin birim amirlerince değerlendirilmek üzere idari izinli sayılmalarının uygun görüldüğü bildirildi.

Meteorolojik veriler dikkate alınarak Antalya'da ve 17 ilçesinde okulların bir gün süreyle tatil edildiği açıklanmıştı.

YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

Antalya’da dün öğle saatlerinde başlayan ve bugün sabaha kadar aralıksız devam eden yağış, hayatı olumsuz etkiliyor. Havalimanı bölgesinde metrekareye 280 kilogram yağışın düştüğü şehirde birçok yol sular altında kaldı. Valilik kararıyla okulların tatil edildiği şehirde sabah iş yerine gitmek için yola çıkanlar zor anlar yaşadı. Birçok araç göle dönen yollarda mahsur kaldı. Bazı işyerleri de yağıştan olumsuz etkilendi. Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Necip Duman, yağışların öğleden sonraya kadar devam etmesini beklediklerini söyledi.

Sel ve taşkın riskinin devam ettiğine vurgu yapan Duman, “Havalimanında 280 kilogram yağış oldu. Bir ara kesilen yağışlar yeniden başladı.” dedi.

Dünden bu yana şehir merkezinde metrekareye düşen yağış miktarının 75 kilogram olduğuna değinen Duman, “Rüzgârın saatteki hızı 50–60 kilometreye kadar ulaşabilir. Lokal olarak zaman zaman bunu da aşabilir. Açık denizlerde fırtına var. Dalga boyları yüksek.” diye konuştu.

Antalya Ziraat Odası Başkanı Halil Ordu ise tarım adına durumun iyi olmadığını belirtti.

"Yağış akşama kadar devam ederse büyük hasar olur.” diyen Ordu, “Çiftçi araziye yeni çıkıyor. Nerede ne olduğu belli değil, öğleye doğru belli olur. Sağanak çok etkili.” değerlendirmesinde bulundu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı