Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İsveç'ten Karaca'ya ödül

9 Aralık 2012 Pazar günü yayınlandı İsveçli Doğru Yaşam Vakfı’nın her yıl verdiği ve alternatif Nobel Ödülü olarak kabul edilen “Doğru Yaşam Onur Ödülü", bu yıl TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca’ya layık görüldü.

Küresel barış ve güvenliğe yönelik yapılan çalışmalar adına dört kişi veya kuruma verilen alternatif Nobel Ödülü, bu yıl Türk bilim adamı Hayrettin Karaca'nın yanı sıra Afganistanlı Sima Samar, ABD’li Gene Sharp ve İngiltere'den 'Silah Ticaretine Karşı Kampanya' örgütüne verildi.

Doğru Yaşam Vakfı, Karaca’nın ‘Doğal yaşamın korunması için ömür boyu destek vererek korunmasını sağlaması ve yöneticilik yapmasının yanı sıra, etkin çevresel aktivistlik adına gösterdiği girişimler' sebebiyle ödüle layık görüldüğünü belirtti.

İsveç Parlamentosu’nda gerçekleşen ödül törenine hava şartlarından dolayı uçak seferlerinin aksaması nedeniyle katılamayan Hayrettin Karaca’nın ödülünü, torunu Kerem Brera aldı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı