Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

2. Somali Konferansı

1 Haziran 2012 Cuma günü yayınlandı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Somali’nin kaderinin Somalililerin elinde olduğunu, Türkiye’nin süreç boyunca gereken desteği vereceğini söyledi.

Somali’nin geleceğinin ele alındığı 2 . İstanbul Somali Konferansı’nın açılışında konuşan Bozdağ , “Devlet inşası Somalililerin sorumluluğundadır . Kısır döngüyü Somalililer kıracaktır . ” şeklinde konuştu .

“Somalililer ortak bilinçle sorunlarını ele almalıdırlar . ” diyen Başbakan Yardımcısı , halkın , diasporayla birlikte başkalarından beklemeden kendi çözümlerini üretmeleri gerektiğine dikkat çekti . Bekir Bozdağ , Türkiye’nin toparlanma sürecinde Somali’nin yanında olacağını da tekrarladı . Somali’de kalıcı barış ve istikrarın temel kamu hizmetlerinin erişilebilir kılınmasıyla tesis edilebileceğini söyleyen Bekir Bozdağ , devletin temiz su , gıda , sağlık , güvenlik , iç barış , iş gibi temel hizmetleri kendi imkanlarıyla gerçekleştirmesi gerektiğine işaret etti . Bozdağ , halk için de iş ve aş imkânlarının oluşturulması gerekliliğine de dikkat çekti . Başbakan Yardımcısı Bozdağ , Türkiye’nin en başından itibaren bu çerçevede faaliyetlerini planladığını ve icra ettiğini hatırlattı . Konuşmasında Somali’nin uluslararası toplumun bir parçası haline getirilmesi gerektiğine de değinen Başbakan Yardımcısı , bu amaçla , BM’nin orta vadede gerçekleştirilmek üzere yeni bir misyon için hazırlık yapması gerektiğini söyledi .

“Somali insanı geleceğe artık daha da umutla bakmaktadır . ” diyen Bozdağ , “Bu konferans aracılığıyla Somali halkına ölüm , kıtlık ve kuraklığın geçmişte kaldığını göstermeliyiz . ” diye konuştu .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı