Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Suriye'de şiddet sürüyor

18 Mayıs 2012 Cuma günü yayınlandı Ülkelerindeki olaylardan kaçan 2'si asker, 1'i yaralı toplam 19 Suriyeli Hatay'ın Yayladağı ilçesinden Türkiye'ye giriş yaptı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ülkesindeki olaylardan kaçan Suriye ordusuna mensup biri üsteğmen, diğeri başçavuş rütbelerindeki iki asker ile 1'i yaralı toplam 19 kişi Yayladağı ilçesine bağlı Topraktutan ve Görentaş köyü sınırına gelerek Türkiye'ye sığınma talebinde bulundu.

Yapılan işlemlerin ardından 2 asker Altınözü ilçesindeki Apaydın kampına, yaralı bir Suriyeli Antakya Devlet Hastanesi'ne, diğer Suriyeliler de Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki çadır kente gönderildi.

-Her gün gıyabi cenaze namazı kılıyorlar-

Yayladağı ilçesinde Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Yayladağı 1 Konaklama Tesisleri'ndeki 470 çadırda kalan bin 300'ü çocuk toplam 2 bin 600 Suriyelinin çadır kentteki günlük yaşantılarını sürdürdüğü gözlendi.

Aileleriyle birlikte ülkesindeki olaylardan kaçan 460 öğrenci de çadır kent alanında oluşturulan sınıflarda eğitimlerine devam ediyor.

Çadır kentlerdeki ibadethanelerde ibadetlerini yerine getiren Suriyeliler, ülkelerindeki olaylarda hayatını kaybedenler için her gün yatsı namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılıyor.

Her namaz sonrası görevli imam eşliğinde olayların bitmesi için dua eden Suriyeliler, ülkelerinde yaşananları çadırlarındaki televizyonlardan takip ediyor.

Daha önce Suriyelilerin kaldığı, Kilis, Şanlıurfa ve Gaziantep'in İslahiye ilçelerine nakillerinin yapılmasının ardından boşalan Yatılı Bölge İlköğretim Okulu bahçesindeki konaklama tesisinde ise ekipler tarafından çevre düzenleme ve temizlik çalışmalarının yapıldığı gözlendi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı