Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Gap'ta Kritik Eşik Aşıldı

5 Mayıs 2012 Cumartesi günü yayınlandı Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yapımına başlanacak olan Silvan Barajı temel atma törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker katılacak.

Atatürk Barajı ' ndan sonra GAP bölgesinde yer alan en büyük sulama barajı olma özelliği taşıyan Silvan Barajı ile Ambar Barajı Göleti ve Silvan Babakaya Sulama Tüneli ' nin temeli 4 Mayıs ' ta düzenlenecek törenle atılacak . DSİ 10 . Bölge Müdürlüğü sınırları içinde olan Silvan Barajı ' nın , Ambar Barajı Göleti ve Silvan Babakaya Sulama Tüneli ' nin temel atma törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ' nun yanı sıra Maliye Bakanı Mehmet Şimşek , Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Gıda Tarım ve Hayvancılık BakanıMehdi Eker , Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak , GAP İdaresi Başkanı ve çok sayıda davetli katılacak .

Silvan Barajı ile 318 bin kişinin istihdam edilmesi sağlanacak . Baraj , 7 milyar metreküp göl hacimli olup 5 yılda tamamlanacak . Hizmete girdiğinde 160 megavat hidroelektrik santral gücüne sahip olacak olan baraj ile aynı zamanda 245 bin hektarlık alanın sulanması da sağlanacak . 4 Mayıs Cuma günü saat 10 . 30 ' da Silvan Hükümet Konağı önünde 4 Bakanın da katılımıyla temeli atılacak olan Silvan Baraj ' ının ön yüzü beton kaplamalı kaya dolgu olarak inşa edilecek . Gövde yüksekliği 174 , 5 metre , kret boyu 440metre ve gövde hacmi 8 milyon 500 bin metreküp olacak . Baraj ile ülke ekonomisine yılda 900 milyon lira katkı sağlanması hedefleniyor .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı