Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Senagal basını Ankara'da

23 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Senegal Cumhurbaşkanı Sözcüsü Abou Abel Thiom ve beraberindeki gazetecileri kabul etti.

Görüşmede konuklara ‘selamunaleyküm’ ve merhaba’ diyen Arınç, Senegalli konukların merhaba yerine ne söylediklerini sordu. Yetkililerin ‘bonjour’ diye karşılık vermesi üzerine Arınç, Senegalcesi yok muymuş diye espri yaptı. Arınç, kendisine selam veren konuklarına ise 'maşallah' diye karşılık verdi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Başbakanlık Merkez Bina’da konuklarını kabul eden Arınç, Senegalli konukların ziyareti hakkında bilgi verdi. Geçen Kasım ayında Senegal’e bir resmi ziyarette bulunduğunu hatırlatan Arınç, "Orada Türkiye-Afrika medya forumunun temsilcileri ile toplanmıştık. Özellikle Türkiye-Afrika medya forumunu Türkiye’de yaptıktan sonra Senegal kendi ülkelerinde bir toplantı yapmak istemişlerdi. Orada özellikle Afrika medya forumu temsilcisi arkadaşlarımızla ve 20’e yakın ülkeden gelen temsilcilerle Türkiye ile Afrika arasındaki medya ilişkilerini nasıl güçlendirilmesi gerektiğini konuşmuştuk. Daha sonra Sayın Başbakanımız da Senegal’e resmi ziyarette bulunmuştu. Oradan sıcak izlenimlerle döndük. Arkadaşlarımız bu kez Türkiye’yi ziyaret ediyor. Türkiye-Afrika medya ilişkilerini tekrar görüşmüş olacağız." diye konuştu.

TÜRKİYE-SENEGAL İLİŞKİLERİ
Arınç’ın konuşmasının ardından basına kapatılan görüşmede, Türkiye-Afrika ve Türkiye-Senegal medya ilişkileri ele alınacak. Bu arada Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya da toplantıya katıldı.

Kabul de ilginç görüntüler de dikkat çekti. Toplantı salonunda kendisini bekleyen Senegalli konuklarla tek tek selamlaşan Başbakan Yardımcısı Arınç, hepsine ‘selam-ün aleyküm’ dedi.

Bazı konuklar aynı şekilde karşılık verince Arınç, maşallah diye karşılık verdi. Diğer konuklardan ses çıkmayınca da Arınç, Senegal’de merhaba için ne kullanıldığını sordu. Yetkililerin ‘bonjour’ demesi üzerine de Arınç, "Senegalcesi yok muymuş" diye espri yaptı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı