Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Refiye'ye müjdeyi verdi

7 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Türkiye, tıp alanında dünya çapında hekimleriyle, bilgi ve teknoloji kullanımında iyi noktalarda" dedi.

Müezzinoğlu, Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, iktidarın yaptığı yatırımlarla diğer alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da çığır açtığını söyledi.

Türkiye'nin 2023 hedefine araştırma, geliştirme ve teknolojiyi uygulama alanındaki dinamiklerini daha iyi kullanarak ulaşacağını ifade eden Müezzinoğlu, "Türkiye, tıp alanında dünya çapında hekimleriyle, bilgi ve teknoloji kullanımında iyi noktalarda" dedi.

Üniversitelerde araştırma ve geliştirme dinamiklerinin güçlü olmasını istediklerini belirten Müezzinoğlu, "NKÜ, 2006'da kurulan bir üniversite. Şimdiden şantiye sahası gibi... Kampüste birçok bina yapılıyor. Bu da bizi sevindiriyor" diye konuştu.

Tekirdağ'ın büyükşehir statüsüne kavuştuğunu ifade eden Müezzinoğlu, geçmişteki bir hedefinde düzeltme yaptığını ifade ederek, "Daha önce Balkanlar ve Avrupa'ya açılan kapıları nedeniyle Edirne'yi bölgenin sağlık merkezi yapacağımı söylemiştim. Şimdi düzeltiyorum. Trakya'yı bölgenin sağlık merkezi yapacağım" şeklinde konuştu.

-Bakanın isteğiyle hastanenin temelini eşler attı-

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek'in, hastane hakkında bilgiler vermesinin ardından, Bakan Müezzinoğlu'nun isteği üzerine hastanenin temeli, Bakan Müezzinoğlu'nun eşi Faize Müezzinoğlu, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya'nın eşi Hatice Nur Yerlikaya ve diğer protokol üyelerinin eşleri tarafından atıldı.

-Refiye Yılmaz'dan, Müezzinoğlu'na teşekkür-

Bakan Müezzinoğlu, daha sonra eşi Faize Müezzinoğlu'yla, ender rastlanılan hastalıklar arasında sayılan "Gardner Sendromu" hastalığıyla mücadele eden Refiye Yılmaz'ı evinde ziyaret etti.

Yılmaz, hastalığının gündeme gelmesinin ardından Türk halkının seferber olmasının kendisini çok onurlandırdığını söyledi.

Türk halkına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Bakan Müezzinoğlu'na, Tekirdağ Valisi Yerlikaya'ya minnettar olduğunu ifade eden Yılmaz, "Türk halkı dualarını benden eksik etmesin. Ben, bu noktalara geldiysem onların duaları sayesinde geldim. Benim gibi sesini duyuramayan çok sayıda insan vardır. Ben demek ki şanslıymışım" dedi.

Bakan Müezzinoğlu da Refiye Yılmaz'ın tedavi için 14 Nisan'da ABD'ye gideceğini belirterek, "Biz, hükümet olarak da bakanlık olarak da her konuda Başbakanımız da dahil yanındayız. Biz, büyük bir milletiz. Dünyanın neresinde olursa olsun en ufak bir sıkıntı olmadan tedavi için ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu.

Müezzinoğlu, partisinin il başkanlığını ziyaretinin ardından Malkara ilçesine hareket etti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı