Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Türk müteahitlerin alacakları

13 Şubat 2013 Çarşamba günü yayınlandı Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Libya'da iş yapan Türk müteahhitlerin alacakları için "Türk müteahhitlerinin Libya’dan yüklü alacakları için bıçak artık kemiğe dayandı.Hak edişlerin yüzde 50’sinin ödenmesini istiyoruz.” dedi.

Ekonomi Bakanı Çağlayan yaklaşık 200 Türk işadamı ile Türk müteahhitlerinin alacakları ile ilgili problemleri çözmek ve bir dizi iş görüşmelerinde bulunmak için sabah saatlerinde Libya’ya geldi. Trablus’ta Türkiye-Libya iş forumunda konuşan Çağlayan, “Türk müteahhitlerinin alacaklarının en az yüzde 50’sinin ödenmesini istedi. Hak edişlerin 2 yıldır beklediğini ifade eden Çağlayan, kısa süre önce yapılan açıklamada bu ödemelerin yapılacağı bakanınız tarafında ifade edilmişti. Ümit ediyorum bu ödemeler yapılacak. Başbakanınız Ali Zeydan Türkiye’ye geldiğinde konular netleşecek, hak edişlerin ne zaman ödeneceği belli olacak.” ifadelerini kullandı. Çağlayan konuşmasında Türk inşaat firmalarının zarar gören ekipmanları için de güvence teminatı alacaklarını ifade etti.

Libya Ekonomi Bakanı Muhammet Mustafa Ebu Fennas ise Türk firmalarına yarım kalan işlerini tamamlaması çağrısında bulundu. Fennas, yabancı yatırımlar ile ilgili çıkaracakları kanunda Türk firmalarına önemli teşvikler sağlanacağını bildirdi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı