Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Kimse avukatlıktan hapiste değil'' Haberi

24 Ocak 2013 Perşembe günü yayınlandı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, örgüt yöneticisinden aldığı talimatı dışarıdaki militana eylem yapması için ileten kişiye avukat denilemeyeceğini söyledi.

Nihat Ergün, partisinin Karabük İl Başkanlığı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarının 10 yıllık döneminde
Türkiye'ye önemli hizmetler yaptığını ve bunu tarihin 'muhteşem yıllar' olarak yazacağını belirtti.

Gelecek 10 yıllık sürenin daha muhteşem yıllar olarak kayda geçeceğini belirten Ergün, ''AK Parti döneminin 10 yılı çok önemlidir. Tarih bunu yazacak. Önümüzdeki 10 yılı tarihin daha muhteşem bir 10 yıl olarak yazmasını istiyoruz. Çünkü bu 10 yılda çok daha büyük işler gerçekleştirilecek. Bu 10 yılda altyapıyı hazırladık, çok önemli mesafeler kaydettik. Şimdi o muhteşem Türkiye, bu 10 yılda inşa edilen bir Türkiye olacak." dedi.

Ülkede, farklı düşündüğü ve yaşadığı için kimsenin problem yaşamadığını belirten Bakan Ergün, mesleğinden dolayı hapiste yatan insan bulunmadığını kaydetti.

Bakan Ergün, şunları söyledi: "Kimse mesleğinden dolayı tutuklanmıyor. Tutuklanıyorsa bizim işimiz onlarla mücadele etmek zaten. Bir avukat içerideki bir örgüt yöneticisinden aldığı bir talimatı dışarıdaki militana 'şu eylemler yapılacak' diye taşıyorsa şimdi bu adam avukat mı artık? Avukatlık mesleğinin gereği mi bu mu yani? O DHKP-C, TİKKO militanı bir polisi Gaziosmanpaşa'da gidip o talimatlar doğrultusunda arkasından vurursa, bunun acısını kim taşıyacak? Ortada soruşturmalar var. Bu soruşturmaları yapmayacaksın da neyi yapacaksın? Kimse avukatlıktan, gazetecilikten ve siyasetçilikten hapiste değil."


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı