Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Barış Ekmeği Festivali

23 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen 3. uluslararası Barış Ekmeği Festivali, 14 ülkeden 150 Afrikalı çocuğun katılımıyla gerçekleşti.4 gün sürecek etkinlikte dünyaya barış mesajları verilecek.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun ev sahipliğinde Esenler meydanında, "Hamurumuzda barış ve kardeşlik var" konsepti ile düzenlenen festivale Cezayir, Etiyopya, Gabon, Gambia, Gine, Güney Afrika, Mısır, Somali, Sudan, Senegal, Tanzanya ve Moritanya gibi ülkelerden Türkiye'ye gelen 150 çocuk, hünerlerini sergiledi. Etkinlik kapsamında kendi ülkelerinden getirmiş oldukları unları mayalayıp ekmek yapan çocuklar, dünyanın barışa doymasını temenni etti. Etkinlik kapsamında barış duvarı, barışörtüsü ve perküsyon gösterileri de gerçekleştirildi

Bu yıl 3.'sü düzenlenen festivalin bütün insanlığı barış getirmesini dileyen Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, "20. yy'da bugün sağımıza ve solumuza döndüğümüzde en çok konuşmamız, üzerinde durmamız gereken şey barış ve kardeşliktir" dedi.

Göksu, "İnsanın hayattı kutsadığı iki şey vardır; çocuğu ve ekmeği. Bu kutsalı bir araya getirmek ve dünya inanlığına bizlerde heyecan uyandıran çocuklarımız vasıtasıyla mesaj vermek istedik. Bu yıl sıcak kıtanın sıcak çocuklarını buraya getirdik. Barış hamuruyapıp dünya liderlerine gönderecekler. Tepesine her gün bombaları yağdığı, çocukların annelerine sığındığı bir dünya istemiyoruz barış ve kardeşlik istiyoruz" şeklinde konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı