Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Brüksel'de Eylem

2 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelerek Brüksel'de buluşan NATO karşıtı eylemciler, NATO ana karargâhına toplu halde farklı noktalardan sızma girişiminde bulundular.

Yaklaşık 300 göstericinin NATO üssünün doğu kanadındaki boş tarlalardan gruplar halinde hep birlikte hücum etmesi üzerine yüzlerce polis, önceden önlem almış olmalarına rağmen zor anlar yaşadı. Eylemcilerden onlarcası üssün sınırındaki çitlere ulaşırken birkaçının çiti aşarak içeri girmeyi başardığı, ancak hemen yakalanarak gözaltına alındıkları görüldü.

Uzunca bir süre eylemcilerle polisler ve atlı polisler arasında yaşanan kovalamaca, tüm göstericilerin plastik kelepçeler kullanılarak gözaltına alınmasıyla son buldu. Sadece 12 saatliğine gözaltında tutulacakları belirtilen eylemcilere karşı ne biber gazı, ne tazyikli su, ne de cop kullanıldı. Kimsenin burnunun dahi kanamadığı eylemde, eylemciler demokratik hak gösterilerini yaparken, güvenlik güçleri de gösteriyi herhangi bir kaba kuvvete gerek kalmadan çözebileceklerini gösterdiler

Eylemcilerin bu gösterideki amacı, dünyada NATO'ya ihtiyaç kalmadığına işaret etmekle birlikte füze savunma sistemi ve nükleer silahlara sahip olma gibi NATO politikalarının eleştirilmesiydi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı