Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Çetin Emeç Anıldı

8 Mart 2012 Perşembe günü yayınlandı Uğradığı silahlı saldırı sonucu 22 yıl önce hayatını kaybeden Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç, mezarı başında anıldı.

1990 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç, 22. ölüm yıl dönümünde Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı. Anma törenine eşi Bilge Emeç, oğlu Mehmet Emeç, kızı Mehveş Emeç Birol, damadı Özalp Birol, torunu Selin Birol, Uğur Dündar, Abdi İpekçi'nin kızı Nükhet İpekçi ve Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu katıldı.

Emeç'in mezarı başında açıklama yapan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, 'Ya öldürmek ya hücreye atmak istiyorlar ama biz birazda durumdan vazife çıkararak çaresizliğimizi hatırlıyoruz. O çaresizlik bugün beni buraya getirdi. Benden sonra gelen herkes benim yaptığım gibi anma törenine geldiğinde çaresizliğini hissedecek. Bu çaresizlik içinde dönüp gazetesini yayınlayacak ' dedi.

Çetin Emeç'in mezarı başında okunan duaların ardından torunu Selin Birol dedesine yazdığı mektubu okudu. Selin Birol, 'Ben zaman zaman çocukların istediğin birçok şeyi istiyorum. Ama son zamanlarda en çok istediğim şey dünyaya kocaman barış bulutu döşemek, rengi de açık pembe olabilir. Barış demek huzur demek sevgi ve saygı demek. Benim barış bulutlarım yağmur olup yağacak ve bütün dünyaya sevgi, saygı ve hoşgörü dağıtacaklar. Herkes huzur içinde yaşayacak ve kimse birden ayrılmak zorunda kalmayacak.Benim en çok istediğim şey işte barış. Buradan Çetin dedeme kucak dolusu sevgilerimi ve dualarımı gönderiyorum ' diye konuştu


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı