Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İç Tüzük tartışması

9 Şubat 2012 Perşembe günü yayınlandı CHP'li vekiller Genel Kurul'daki komisyon sıralarını, ardından da Meclis kürsüsünü işgal etti.

İktidar ve muhalefet partileri arasında, Meclis içtüzük değişikliğiyle nedeniyle yaşanan gerginlik işgale vardı.

AK Parti'nin değişiklik teklifine muhalefet partileri karşı çıkmış, TBMM Başkanı Cemil Çiçek gerginliği çözmek için biri geçtiğimiz günlerde biri de bugün olmak üzere grup başkanvekilleriyle iki kez biraraya gelmiş ancak sonuç alınamamıştı.

Kriz, muhalefetin, ' sesimiz kısılıyor ' tepkisi gösterdiği, önergelerle ilgili konuşma sürelerini düzenleyen maddenin Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmesi sırasında patlak verdi.

CHP'li vekiller, 'tarafsızlığını yitirdi ' iddiasında bulundukları AK Partili Başkan Vekili Mehmet Sağlam ' ın komisyon sıralarına oturmasına karşı çıktı ve komisyon sıraları işgal edildi. Bunun üzerine komisyon üyeleri de hükümet sıralarına oturdu.

Sorunun aşıldığı düşünülürken, açılan usül tartışmasıyla birlikte 70-80 kadar CHP ' li vekil bu kez Meclis kürsüsünü işgal etti. Bunun gelişme üzerine Meclis Başkanı Cemil Çiçek oturuma 10 dakika ara verdi.

Ara yaklaşık 1 saat sürdü ve salona dönen Çiçek görüşmelere devam edileceğini duyurdu. Çiçek'in, kürsüdeki CHP'lilerin alkışlı protestosuna, ' Bu durumu Türkiye için faydalı görüyorsak devam edelim ' tepkisine rağmen protesto devam edince oturuma bir kez daha ara verildi.

Ara yaklaşık 1 saat sürdü ve salona dönen Çiçek görüşmelere devam edileceğini duyurdu. Kürsüdeki CHP'lilerin alkışlı protestosuna, ' Bu durumu Türkiye için faydalı görüyorsak devam edelim ' tepkisi gösteren Çiçek, protesto devam edince görüşmek için grup başkanvekillerini çağırdı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı