Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Van'daki Kalıcı Konutlar

26 Şubat 2012 Pazar günü yayınlandı Van Valisi Münir Karaloğlu, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ihalesi yapılan deprem konutlarının sayısının 15 bin 323'e ulaştığını ifade ederek, ''Bu konutlarla birlikte 25 okul, 24 cami, 11 ticaret merkezi, 13 büfe yapılacak'' dedi.

Vali Karaloğlu, depremden sonra TOKİ'nin Bostaniçi ve Kevenli bölgelerinde yapımına başladığı bin 568 konutun inşaat sahasında incelemelerde bulundu.

TOKİ ve yüklenici firma yetkililerinden çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Karaloğlu, kaba inşaatı tamamlanan bir binayı gezdi. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Karaloğlu, 23 Ekim'de meydana gelen depremden hemen sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla TOKİ'nin deprem konutları için çalışmalarına başladığını bildirdi. Yapılanyer tespiti ve ihale sürecinden sonra kalıcı konutların ilk temelinin depremin 39. gününde atıldığını ifade eden Vali Karaloğlu, o projeden şimdiye kadar yaklaşık 60 bloğun kaba inşaatının bittiğini söyledi.

'SOĞUK, KAR, KIŞ VE BUZ DEMEDEN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR'

Başbakan Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda hedeflerinin ağustos sonu veya eylül başında kalıcı konutları hak sahiplerine teslim etmek olduğunu anlatan Vali Karaloğlu, ''2012 kışına girmeden önce vatandaşlarımızı yuvalarına, evlerine kavuşturmak istiyoruz. Bu amaçla kar kış demeden, soğuk buz demeden şantiyelerimiz çalışıyor. Bu soğuk havada yüklenici firmalar çeşitli teknikler ve metotlar kullanıyor. Yoksa bu soğukta ve karda inşaat yapılamaz. Öncelikle tünel kalıp sisteminin etrafı kapatılarak sanayitüpleriyle içleri ısıtılıyor. Sonra betona katkı maddesi katılıyor, çuhalarla mantolama sistemi dediğimiz betonun üstü de kaplanarak soğuğa ve dona karşı tedbir alınıyor. Meşakkatli ve zor bir iş. Hedefimize ulaşmak için gece gündüz müteahhitlerimiz, işçilerimiz, teknikerlerimiz, mühendislerimiz çalışıyor'' dedi.

'15 BİN 323 KONUT, 25 OKUL, 24 CAMİ, 11 TİCARET MERKEZİ YAPILACAK'

TOKİ'nin ihalesi yaptığı konut sayısının 15 bin 323'e ulaştığını ifade eden Vali Karaloğlu, ''Üzerinde bulunduğumuz Bostaniçi ve Kevenli bölgesinde bin 568 konutun inşaatı devam ediyor. Kalecik bölgesinde 2 bin 458, en büyük toplu konut alanı olan Edremit ilçesinde 5 bin 664, Sıhke Gölü'nün hemen yakınlarında bir tepenin üzerinde 528 konut yapılıyor. Bunun dışında 3 köyümüz için 225 konut ve Erciş'te ise bir kısmının kabası biten 4 bin 880 konut inşaatı devam ediyor. Toplam 15 bin 323 konut. Bukonutlarla birlikte 25 okul, 24 cami, 11 ticaret merkezi, 13 büfe yapılacak'' ifadelerini kullandı.

Dünya ve Türkiye'de son 50 yılın en ağır kış koşullarının yaşandığını anımsatan Vali Karaloğlu, bütün olumsuz ve ağır kış koşullarına rağmen Başbakanın koyduğu hedefe ulaşabilmek için AFAD, TOKİ ve müteahhitlerin gece gündüz çalışmalarını aksatmadan sürdürdüğünü kaydetti.

Vali Karaloğlu, bir soru üzerine afet konutlarının yasal olarak 100 metrekarenin üzerinde yapılamadığının altını çizerek, bu sebeple yapılan tüm konutların 100 metrekarelik olduğunu söyledi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı