Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Sibirya Soğukları

22 Şubat 2012 Çarşamba günü yayınlandı Doğu Anadolu Bölgesinde kar ve tipinin ardından yeniden Sibirya soğukları etkili olmaya başlarken gece en düşük hava sıcaklığı eksi 32 derece ile Erzurum'da ölçüldü.

Gece hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 32, Ağrı'da 26, Kars'ta 20, Bayburt'ta 16, Ardahan'da 12, Erzincan'da 11 ve Iğdır'da ise 3 olarak gerçekleşti. Günün en yüksek hava sıcaklıklarının ise sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 15, Ağrı'da 13, Kars'ta 8, Bayburt'ta 6, Ardahan'da 5, Erzincan'a 1 derece olması bekleniyor. Bölgede sıfırın üstünde sıcaklığın beklendiği tek il ise 4 derece ile Iğdır oldu

Aşırı soğuklar nedeniyle Erzurum 'da şadırvanlar buz tuttu, araçların mazot deposu dondu. Çatılardan uzayan sarkıtlar tehlike oluştururken, vatandaşlar buzlu yollar da yürümekte zorlandı.

Öte yandan Erzurum'da hafta sonu yapılan çalışmalarla yaklaşık 350 köyün yolu ulaşıma açıldı, 466 köy yolu ise hala kapalı bulunuyor. Özel İdare ekipleri, yer yer 3 metreyi bulan kar kalınlığı altında çalışmalarını sürdürüyor. Yetkililer, bazı yerlerde aşırı kar bulunması sebebiyle günde sadece 2 kilometre yol açabildiklerini belirtti. Bölge genelinde buzlanma ve lokal sis olduğunu vurgulan yetkililer, sürücülerin dikkatli olmasını istedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı