Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Evliya Çelebi'nin İzinde Seyahatname

14 Aralık 2012 Cuma günü yayınlandı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Evliye Çelebi’nin İzinde Seyahatname” adlı belgeselin tanıtım ve minyatür sergisinin açılışına katıldı.

TRT Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törende bir konuşma yapan Arınç, ünlü seyyah Evliya Çelebi’nin Bursa’yı anlatırken TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'inin memleketi Amasya'ya göndermede bulunarak Amasya kadar cömert davranmadığını sudan ibaret bir şehir olarak tasvir ettiğini söyledi.

Arınç’ın bu sözleri salondakileri güldürdü. Evliya Çelebi’ni seyahatnamesi ile ilgili daha önce Yapı Kredi Yayınları’nın çıkan bir eser olduğunu söyleyen Arınç, “Onları da kutluyorum. Biz TRT olarak çok daha güzel bir görev yapıyoruz. Bunun görsel olarak televizyon yayıncılığı içinde seyredilmesini sağlıyoruz. Batıya Akan Nehir nasıl önemli bir belgesel ise Evliye Çelebi de aynı onun gibi muhteşem bir belgeseldir” dedi.

Arınç, belgeselin her pazartesi saat 23.00’te yayınlanacağını bildirdi. İnsanların seyahat ederse hem taassuplardan hem de önyargılardan kurtulduğunu söyleyen Arınç, “Dolayısıyla biz evliye Çelebi’yi izlerken ilk defa duymuş gibi o ağzından bal damlayan hep birlikte takip etmiş olacağız” diye konuştu.

Törene, Arınç’ın yanısıra TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Türk Dil Kurumu Başkanı Şükrü Haluk Akalın ve çok sayıda TRT çalışanı katıldı.

Arınç, daha sonra açılışını yaptığı minyatür sergisini gezdi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı