Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Ukrayna'da seçim

28 Ekim 2012 Pazar günü yayınlandı Ukrayna’da halk yarın genel seçimler için sandık başına gidiyor.

Ukrayna Merkez Seçim Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, 28 Ekim'de gerçekleşecek parlamento seçimleri öncesinde tüm hazırlıklar tamamlandığı ifade edildi. Genel seçimler için yurtdışı ve özel seçim bölgeleri de dâhil olmak üzere toplam 33 bin 762 seçim bölgesi oluşturuldu. Birçok seçim noktasında oy verme işlemlerinin kamera sistemi aracılığıyla internet üzerinden canlı olarak izlenebileceği bildirildi.

Yabancı ülkelerde oy kullanacak 430 bin Ukrayna vatandaşı için 77 ülkede 116 seçim merkezinin oluşturulduğu kaydedildi. Seçimleri, Türkiye dahil çok sayıda ülkenin yanı sıra Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ile Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) gibi uluslararası organizasyonlardan kayıtlı 3 bin 797 gözlemci izleyecek. Gözlemciler seçimler öncesinde yaptıkları açıklamada hazırlık aşamasında şaibeye yol açacak herhangi bir olaya tanık olmadıklarını bildirdi.

Genel seçimlerde oy pusulasındaki 22 partiden 2 bin 554 aday ile birlikte 2 bin 653'ü bağımsız toplam 5 bin 207 aday, 450 koltuklu parlamentoya girebilmek için yarışacak. Anketlere göre oyların yaklaşık yüzde 23’ünü alan iktidardaki Bölgeler Parti sandıktan birinci parti olarak çıkacak. Öte yandan tutuklu bulunan eski Ukrayna Başbakan Yuliya Timoşenko’nun partisi Anavatan çatısı altında birleşen muhalifler ise yüzde 15 oranında oy potansiyeline sahip.

Bununla birlikte yüzde 15 civarında seçmen ise hala seçimlerde hangi partiye oy vereceğine karar veremediği ifade ediliyor .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı