Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Arafat yolculuğu başladı

25 Ekim 2012 Perşembe günü yayınlandı Hacı adayları, hac görevini yerine getirmek üzere Arafat'a hareket ediyor.

Hac görevinin en önemli rükünlerinden biri olan Arafat Vakfesi, Suudi Arabistan'da yarın (perşembe) yapılacak. Suudi Arabistan'da Kurban Bayramı bu sene Türkiye'den 1 gün sonra kutlanacak. Bu sebeple Arafat Vakfesi kutsal topraklarda yarın yapılacak. Arafat Vakfesi, perşembe günü (arife) öğle namazından sonra başlayacak. Öğle ve ikindi namazını yarın cem edecek olan hacı adayları, Arafat'taki Nemira Mescidi'ndeki hutbeyi dinleyecek. Öğleden itibaren, akşam güneş batımına kadar Arafat'ta vakfeye duracak olan hacı adayları, akşam güneş batımıyla birlikte haccın en önemli rükünlerinden birini yerine getirmiş olarak Müzdelife'ye hareket edecek.

Hacı adaylarının bazıları, bir gün önceden Arafat'a hareket ediyor. Bazı hacı adayları da bu geceyi Mina'da geçirecek. Arife gecesini Müzdelife'de geçirecek olan hacı adayları, bayramın birinci günü Mina'da şeytan taşlayacak. Hacı adayları, kurban kestikten sonra tıraş olarak ihramdan çıkacak. Daha sonra Kâbe'de tavaf ve sa'y yapacak olan hacı adayları, hac görevini tamamlamış olacak. Bu arada, Suudi Arabistan'a hac için dışardan gelenlerin sayısının 1 milyon 712 bin 962 kişi olduğu belirtildi. Pasaport Dairesi Başkanı Salim bin Muhammed el-Bileyhid, 1 milyon 584 bin 417 hacı adayının havayolu, 110 bin 616 kişinin karayolu ve 17 bin 929 kişinin ise denizyolu ile hac farizasını yerine getirmek için Suudi Arabistan'a geldiğini ifade etti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı