Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Yargıda Rüşvet Davası

6 Haziran 2012 Çarşamba günü yayınlandı Yargıda rüşvet iddialarına ilişkin işadamları Dinç Bilgin, Faruk Süren ve Efe Önbilgin’in de yargılandığı davanın ilk duruşmasında 4 kişi tahliye edildi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 7’si tutuklu 40 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşmasına 7 tutuklu sanık katıldı.

Duruşma başlamadan önce adliyeye gelen Faruk Süren, Efe Önbilgin, Dinç Bilgin ve bazı tutuklu sanıklar mahkeme başkanının tutuksuz sanıkların savunmalarını bir sonraki celseye bırakması üzerine adliyeden ayrıldı. Duruşmada tutuklu sanıkların savunması alındı. Ergenekon davasında da tanık olarak dinlenen bir numaralı sanık Sinan Berberoğlu savunmasında, örgüt liderliği iddialarını reddetti. Efe Önbilgin’e iftira ve tehdit suçlarını işlemediğini belirten Berberoğlu, “Mete Can Kurt isimli bir kişiye 20 bin TL borcu olduğunu ancak bu borcun gerçek borç olmadığını söyleyince ben de avukata para vereceğine kendisiyle anlaş dedim. O da bana 40 bin TL vereyim sen bu işi çöz dedi.

Daha sonra kendileri aralarında anlaştılar. Daha sonra da ben 40 bin TL’yi Efe Önbilgin’e geri verdim.” dedi.

Berberoğlu, Faruk Süren’le birlikte çalıştıkları için tanıdığını belirterek Süren’in adliye çalışanlarına rüşvet verdiğine yönelik bir bilgisi olmadığını söyledi.

Davanın tutuklu sanıklarından adliye memuru Erdoğan Maden, Sinan Berberoğlu’nu 10 yıldır avukat olarak tanıdığını belirterek, “Ben Berberoğlu’ndan yapacağı işlemler karşılığında herhangi bir vekalet sormadım. Ayrıca avukat olmadığını öğrendiğim son 1 yıldan itibaren kendisiyle bir görüşmem olmadı. Benim bu olayda vermiş olduğum bilgiler zaman zaman avukatların arayıp sordukları bilgilerdir. İddia olan örgüte üye olmadım. Faruk Süren bana yaklaşık 7 klasörlük bir dosyanın fotokopisini 3 suret çekmem karşılığında bin TL para verdi. Ben bu parayı mesaiden sonra fotokopi çekmem için aldım. Ben fotokopileri saat 5’ten sonra baro görevlisiyle beraber götürüp Faruk Süren’e teslim ettim. Herhangi bir rüşvet karşılığnda da almadım.” ifadelerini kullandı. Tutuklu sanıkların savunmalarının ardından ara kararlarını açıklayan mahkeme, Ömer Kotan, Selahattin Yağmur, Yakup Dolgun ve Şehmus Bozkurt’un tahliyesine karar verdi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı