Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bahçeli'den 12 Eylül Açıklaması

3 Mayıs 2012 Perşembe günü yayınlandı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘12 Eylül 1980 öncesindeki olaylarla ilgili açıklama yaptı.

Bu olayların Milliyetçi - Ülkücü Hareketi suçlamaya dönük bir iftira kampanyasına dönüştüğünü aktaran Bahçeli , MİT’in Kahramanmaraş ve Çorum olaylarıyla ilgili elindeki belge ve bilgileri açıklamasını istedi . Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada , 12 Eylül 1980 darbesiyle ilgili başlayan hukuki süreç içerinde , milliyetçi - ülkücü hareketi zan ve töhmet altına alan kirli kampanya yürütüldüğünü belirterek , “Partimizi ve mensuplarımızı , ihtilal şartlarının hazırlayıcısı ve olayların bir numaralı faili gibi sunan ahlaksız iftiralarda gözle görülür bir artış yaşanmaktadır . Bilhassa geçmişte , Kahramanmaraş ve Çorum’da meydana gelen ve karanlık ellerin provokasyonu olduğu şüphesiz olan hadiseleri , bugünlerde milliyetçi - ülkücü hareket üzerine yıkma çabası kepazelikle bile izah edilemeyecek psikolojik operasyon sürecinin bir parçasıdır . 12 Eylül öncesindeki kutuplaşma ve kargaşa nedeniyle herkes cezasını çekmiş ve hukuken aklanmıştır . ” dedi .

Kahramanmaraş ve Çorum olaylarıyla ilgili devletin , bilhassa da MİT’in elindeki belge ve bilgileri açıklamasını isteyen Bahçeli , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı da devletin güvenlik birimlerine MHP’yi takip ettirip , dinlettirmekle itham etti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı