Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Akil insanların Tunceli ziyareti

2 Mayıs 2013 Perşembe günü yayınlandı Akil İnsanlar Doğu Anadolu Bölgesi Heyeti, Tunceli’de çözüm süreciyle ilgili görüş alışverişinde bulunmaya devam ediyor.

Can Paker başkanlığındaki Akil İnsanlar Doğu Anadolu Bölgesi Heyeti, Tunceli’de 1 Mayıs kutlamalarına katıldıktan sonra cemevi dedeleri, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Görüşmelerde akiller grubu, vatandaşların çözüm sürecine ilişkin sorularını yanıtladı. Tunceli’deki temasları kapsamında cemevini ziyaret eden heyete, Cemevi Dedesi Ali Ekber Yurt tarafından Alevilerin taleplerini içeren bir dosya sunuldu. Bir gazetecinin Alevilerin süreçle ilgili kaygıları olup olmadığına ilişkin sorusu üzerine Cem Vakfı Başkanı ve grup üyesi Prof. Dr. İzzettin Doğan, "Alevilerin bu sürecin dışında bırakıldıkları hissiyatını ben de sezdim. Bu her yerde dile getiriliyor. Arkadaşlarım, inanç özgürlüklerinin anayasa güvencesine alınmasını doğal bir hak olarak görüyor ve söylüyorlar. Anayasa yurttaş yasalar önünde eşittir diyor ama herkesten vergi toplanıyor, Alevilere tek kuruş vergi dönmüyor. Sadece Diyanet’e sunuluyor. Bu grubu oluşturan arkadaşların bu konuda fikirleri var" dedi

Cemevi ziyareti sırasında lokma ve çay ikramı yapılan Akil İnsanlar Heyeti, ziyaretin ardından cemevi bahçesinde bulunan Pir Sultan Abdal Heykeli önünde dedelerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Cemevi ziyaretinin ardından Tunceli Belediyesi’ni ziyaret eden heyet, Belediye Başkanı Edibe Şahin’le görüştü. Esnaf ve vatandaşlarla da bir araya gelen heyet, esnaf ve vatandaşların çözüm sürecine ilişkin sorularını yanıtladı.

Yarın Tunceli'deki siyasi parti, sivil toplum örgütü, gazeteciler ve akademisyenlerle de görüşmeler yapacak olan Akil İnsanlar Doğu Anadolu Bölgesi Heyeti, daha sonra kentten ayrılacak.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı