Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

23 Nisan Çocuk Şenliği

17 Nisan 2013 Çarşamba günü yayınlandı TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında Türkiye’ye davet edilen dünya çocukları ile bir araya geldi.

Meclis’e gelen çocuklar arasında çadır kentten Suriyeli çocuklar da vardı. 14 yaşındaki Esra Saylum, ülkesinde yaşanan savaş nedeniyle gözyaşlarını tutamadı.
TBMM’nin 93. yıldönümü münasebeti ile, 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında dünya çocuklarını kabul töreni, Meclis Tören Salonu’nda gerçekleşti. Törene, Azerbaycan, Bahamalar, Endonezya, Finlandiya, Fransa, Hindistan, Irak, Kazakistan, Kongo Cumhuriyeti, Mısır, Nijerya, Rusya ve Suriye’den dünya çocukları katıldı.

Meclis Başkanı Çiçek burada yaptığı konuşmada; çocuklar için güzel bir dünya bırakılamadığını belirterek, "Dünyanın bir çok ülkesinde çocuklar hastalıklardan, savaşlardan hayatlarını kaybediyor. Umarım bizim başaramadıklarımızı sizler gelecekte başarırsınız.” dedi.

SURİYELİ ESRA GÖZYAŞLARINI TUTUMADI Törene, çadır kentte kalan Suriyeli Mustafa Musullu ile Esra Seylum isimli çocuklar da katıldı.

Çocuklar, gazetecilere ülkelerinde yaşanan savaştan duydukları üzüntüyü dile getirdi. Mustafa, "Bu savaşın durmasını istiyoruz. Yüzlerce, binlerce çocuk hayatını kaybediyor, aç ve susuz. Dilerim Allahtan onlarda gelip, bizim gibi böyle bir mutluluk yaşasın." diye konuştu.

Konuşması sırasında göz yaşlarını tutamayan Esra ise, Suriye’de çok sayıda yakını bulunduğunu ve onlar için endişelendiğini kaydetti.

Esra, " Esad, gitsin. Savaş sone ersin." dedi.

Öte yandan, Çiçek’in çocuklarla selamlaşması sırasında da renkli görüntüler de yaşandı. Hindistan’dan gelen Disma Modi isimli çocuğun terliğinin eşi, sahneye çıkarken merdivenlerde kaldı. Kazakistan’dan gelen Abıltayeva Aruzhan ise Meclis Başkanı Çiçek’e ülkelerine ait kaftan hediye etti. Çiçek, kaftanı giyerek gazetecilere poz verdi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı