Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

23 Nisan Çocuk Şenliği

17 Nisan 2013 Çarşamba günü yayınlandı TRT 35'inci Uluslararası Çocuk Şenliği için dünyanın dört bir yanından gelen çocuklar İzmir’de buluştu.

Ülkelerindeki ayaklanmadan kaçarak Hatay’da çeşitli kamplarda barınan Suriyeli çocuklar ülkeleri için; “Artık bu kan dursun” çağrısında bulundu. TRT tarafından düzenlenen 35. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında 43 ülkeden 84 çocuk şenliğe katıldı.

Çocuklar İzmir’e gelerek Türk arkadaşları tarafından şenlik öncesinde misafir edildi. Resmi ziyaretlerinin ilk durağında İzmir Valisi Cahit Kıraç tarafından kabul edilen çocuklar, birbirinden renkli yöresel kıyafetleri ile de kültür mozaiği oluşturdular. Çocuklar yanlarında getirdikleri ülkelerini simgeleyen hediyelerini Vali Cahit Kıraç’a takdim etti. Vali Kıraç da yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelen Elay Tünay'ın yöresel kıyafetleri arasında yer alan cepkeni giyerek objektiflere poz verdi. SURİYE İÇİN BARIŞ ÇAĞRISI Ülkelerindeki ayaklanmadan kaçarak Hatay’da çeşitli kamplarda barınan Suriyeli çocuklar da şenlikte yerlerini aldı. Çocukların Vali Cahit Kıraç’a çiçek sunmasının üzerine Vali Kıraç; "Bu çiçekler barış çiçeği olsun. Suriye'de akan kan dursun. Çocuklar ölmesin" temennisinde bulundu.Suriyeli çocuklardan 12 yaşındaki Hüsame; “Halep’ten geliyorum. Orada bir çok arkadaşım savaşta öldü. Esad ve muhalifler çatışıyor. Kan dursun” dedi.

Suriye’nin Lazkiye kentinde yaşayan ancak daha sonra ailesi ile birlikte Türkiye’ye sığınan çocuklardan 12 yaşındaki Fatma da; “Ben Türkmenim. Esad’ın zulmü bitsin. Biz, çocuklar özgür olalım” diye konuştu.

Misafir çocuklar valilik önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Çocuklar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Meclis Salonu’nda bir araya geldi. Başkan Kocaoğlu da dünyada barış dileklerini çocuklara aktararak sözlerini şöyle sürdürdü: “Ulu önderimiz, TBMM’nin kuruluş gününü çocuklarımıza armağan etti. Her 23 Nisan’ı coşkuyla kutluyoruz. 35 yıldır tüm dünya çocuklarını ülkemizde buluşturuyoruz. Umarım ülkemizde ve İzmir’de geçirdiğiniz süre içinde yaşıtlarınızla buluşup, yeni arkadaşlıklar kurup ülkenize döneceksiniz. Dünya barışına İzmir’den bir damla koyabilirsek bahtiyar olacağız.” Barış mesajlarının ardından yabancı çocuklar, ülkelerinden getirdikleri armağanları Başkan Kocaoğlu’na hediye etti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı