Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Polise 'Seksenler' sürprizi

10 Nisan 2013 Çarşamba günü yayınlandı İçişleri Bakanı Muammer Güler, ''Bugün Türk Polis Teşkilatı hukuka bağlı, insan haklarına saygılı, aynı zamanda birey ve hak özgürlüklerinin teminatıdır'' dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 168. yıl dönümü dolayısıyla ATO Kongre ve Sergi Sarayı'nda tören düzenlendi.

Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, eski İçişleri Bakanları Abdulkadir Aksu ve İsmet Sezgin, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Türk Polis Teşkilatı ile ilgili hazırlanan tanıtım filminin gösterimiyle devam etti.

Güler, daha sonra yaptığı konuşmada, Emniyet Teşkilatının 255 bin kadrosuyla vatandaş memnuniyeti, şeffaflık ve hesap verilebilirlik, denetime açıklık gibi çağdaş değerler çerçevesinde görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığını söyledi.

Polisin görevini yerine getirirken özgürlük ve güvenlik arasındaki hassas dengeyi gözettiğini ifade eden Güler, ''Bugün Türk Polis Teşkilatı hukuka bağlı, insan haklarına saygılı, aynı zamanda birey ve hak özgürlüklerinin teminatıdır. Polisimiz bu alandaki çalışmalarını hukuka bağılılık çerçevesinde devam ettirecektir'' şeklinde konuştu.

-Emniyet Genel Müdürü Kılıçlar-

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar da içinde bulunulan çağda baş döndürücü gelişmelerle birlikte evrensel değerlerin her geçen gün daha fazla tartışıldığını, özellikle insan hakları gibi konuların ülkelerin kendi sorunları olmaktan çıktığını ve tüm dünyanın ortak meselesi haline geldiğini söyledi.

Türk Polis Teşkilatının iyi eğitilen personeliyle stratejilerini, suçların oluşmadan engellenmesi üzerine yoğunlaştırdığını ifade eden Kılıçlar, ''Türk Emniyet Teşkilatının 1845 yılından bu yana kökü mazide olan tecrübesiyle bilimi kendine rehber edinmektedir. Ülkemizde toplumun her kesimini tehdit eden terör suçlarına karşı mücadelemiz büyük kararlılıkla devam etmektedir. Diğer bir hassasiyetimiz olan kaçakçılık ve organize suçların önlenmesinde teşkilatımız büyük başarılar elde etmektedir'' diye konuştu.

Türk Polis Teşkilatının 66 ülkeden 36 bine yakın görevliye de eğitim verildiğine dikkati çeken Kılıçlar, bugün gelinen noktada Polis Teşkilatının eğitim alan değil yakaladığı gelişim ivmesiyle çok geniş bir coğrafyada eğitim veren konuma geldiğine vurgu yaptı.

-Seksenler dizisi-

Polis teşkilatına ilişkin tanıtım filmlerinin gösterildiği programda, TRT'de yayınlanan "Seksenler" dizisinden Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümüyle ilgili bir bölümün de gösterimi yapıldı. Gösterimin ardından dizide Komiser Rıza, polis memuru Selahattin, Bekçi Bekir karakterlerini canlandıran oyuncular Onur Dilber, Hacı Ali Konuk, Yasin Kaya sahneye çıktı. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, oyunculara teşekkür plaketi verdi.

Kılıçlar, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'e de katkılarından dolayı şilt verdi.

Cumhurbaşkanı Gül ve İçişleri Bakanı Güler, törende, Emniyet Genel Müdürlüğünün atış şampiyonası ve toplum destekli polislik uygulamalarında başarı gösteren polislere ödüllerini verdi.

Muhabir: Kurbani Geyik/Serdar Açıl/Ferdi Türkten

Yayıncı: Selçuk Aval


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı