Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Arınç'tan çözüm süreci açıklaması

30 Mart 2013 Cumartesi günü yayınlandı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çözüm sürecine halkın desteğinin ortalama yüzde 58 olduğunu söyledi.

Arınç, "Böyle netameli bir işte, kimsenin elini altına koymak istemediği, 'Benden uzak olsun, çaresi yok.' diye yüzlerce insanın konuştuğu bir ülkede, ben bu işi çözeceğim diyen bir hükümete yüzde 58 destek oluyorsa o zaman bizim yaptığımızın karşılığı vardır ve doğrudur." dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından Manisa'nın Salihli ilçesinde düzenlenen Manisa Teşkilat İçi Eğitim Programı'na katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, çözüm sürecine desteğin yüksek olduğunu, ne yapmak istenildiğinin iyi anlatılması halinde daha da artacağını söyleyen Arınç, 1984 yılında PKK terörünün başladığı Siirt'in Eruh ilçesinde yıllar sonra vali, kaymakam, jandarma komutanı ve köyün ileri gelenlerinin hep birlikte halay çekmesinin görüntülerinin, çözüm sürecinde yapılanların ne kadar doğru olduğunu gösterdiğini söyledi.

Geçmişte bütün siyasi partilerin teröre karşı sadece askeri tedbirler aldığını, olağanüstü hal uyguladığını ancak bunun başarılı sonuç vermediğini, baskının ve şiddetin masum insanların da örgüt sempatizanı olmasına yol açtığını vurguladı. Hükümet olarak herkesin kaçtığı bir meseleyi çözmek üzere cesaretle adım atıklarını, çünkü terör çözülmediği sürece diğer başarılarının üzerinin de zamanla örtüleceğinin farkında olduklarını ifade eden Bülent Arınç, bu noktada öncelikle terörün sebeplerinin ortadan kaldırılması gerektiğinden hareket ettiklerini, insanların kendi kimliklerini ve etnik kökenlerini ifade etmesinin önündeki engelleri kaldırdıklarını söyledi.

Silahla ve şiddetle terör örgütü bir sonuca varamadığı gibi meseleye çözüm de getirilemediğini ifade eden Arınç, çözüm sürecini eleştiren partilerin, problemin ortadan kaldırılması için ortaya koydukları bir model bulunmadığına dikkat çekti. Önceki iktidarlar döneminde bu işin silahla, askerle, polisle çözüleceğinin zannedildiğini ama olmadığının görüldüğünü belirterek, "İnsanlarımızı kucaklayacağız, Türkiye'nin neresinde yaşıyorsa yaşasın 'Ben buyum.' diyen insana, 'Evet, sen benim kardeşimsin. Benim ne hakkım varsa senin de o hakkın var, ne imkanım varsa senin de o olacak. İnkar etme, reddetme, gel kucaklaşalım.' diyeceğiz. Bizim 10 sendir yaptığımız bu. Vatandaşlarımızla kucaklaşıyoruz, o yüzden sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya baksanız bile AK Parti birinci dir, ikinci parti BDP'dir.'' şeklinde konuştu.

Terör örgütünün silah bırakması ve yurtdışına çıkması konusunda iyi gelişmeler bulunduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Arınç, şunları söyledi: ''Bunda da sonuç alacak bir noktada gibi görünüyoruz. Halkın sürece desteği ortalama yüzde 58. Bu, yüzde bin 500 demektir. Bir işin içinde terör olacak, Öcalan olacak, şehitlerimizin ismi geçecek, yanan tüten ocaklar, ağlayan gözler konuşulacak ama halkın desteği yüzde 58 olacak. Böyle netameli bir işte, kimsenin elini altına koymak istemediği bir ülkede, ben bu işi çözeceğim diyen bir hükümete yüzde 58 destek oluyorsa, o zaman bizim yaptığımızın karşılığı vardır ve doğrudur.' '


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı