Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Sözler süreç için ümit veriyor''

23 Mart 2013 Cumartesi günü yayınlandı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığına saldırı düzenleyenlerle ilgili, ''Olayla doğrudan ilgili henüz ele geçirilmiş bir sanık veya birkaç sanık yok'' dedi.

Arınç, Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğünde yürütülen program kapsamında, Türkiye'de bulunan Filistinli öğrencileri kabulünün ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezine düzenlenen saldırılarla ilgili gözaltıların olup olmadığına ilişkin sorusuna Arınç, sadece operasyon düzenlendiğini ve iz sürmek suretiyle bazı bilgilere, belgelere ulaşılmak istendiğini söyledi.

Arınç, ''Soruyu İçişleri Bakanımız cevaplandırsa belki farklı bilgi verebilir ama olayla doğrudan ilgili henüz ele geçirilmiş bir sanık veya birkaç sanık yok'' diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Arınç, ''Diyarbakır'daki nevruz kutlamalarında Türk bayrağının bulunmaması'' ile ilgili soruyu yanıtlarken, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda yaptığı değerlendirmeye aynen katıldığını bildirdi.

Diyarbakır'daki kutlamalarda bazı milletvekillerinin okuduğu mesajda genellikle olumlu izler bulduğunu belirtti.

Olumlu izlerin, olumlu sözlerin çözüm süreci için ümit verdiğini dile getiren Arınç, şunları kaydetti:

''Türkiye'nin yıllardan beri acı duyduğu, ızdırap duyduğu terör sorunu bu yoldan gidilerek çözülebilecekse bundan 75 milyon insanımızın büyük sevinç duyacağını düşünüyorum. Ben işin hep sonuna baktım. Sonunun hayırlı ve başarılı olmasını dilerim. Ama Aralık sonundan itibaren bazı görüşmelerle açıklamalarla devam eden bu çözüm sürecinde dünkü açıklamaları olumlu bulduğumu ifade etmek istiyorum.''

Muhabir: Esra Altınmakas

Yayıncı: Tolga Özgenç


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı