Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Suriyelilere yardım projesi

12 Mart 2013 Salı günü yayınlandı Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, “Kamplarımız dünya ölçeğinde en disiplinli kamp. Bunlar bize bir deneyim oldu. Taviz vermeden devam edeceğiz. Bize rol verildikçe Türk Kızılayı olarak yardımlar sürecektir” dedi.

Suriye vatandaşları için kurulan kampları ziyaret etmek ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri (UNHCR) Antonio Guterres ile Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar arasında işbirliği protokolü imzalandı. Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, Suriye sınırındaki operasyonlarda BM Mülteci Yüksek Komiserliği ile işbirliği içinde çalıştıklarını belirterek, “Dünya çapında işbirliği yapmak üzere bir araya geldik. Bu muhtelif konulardaki işbirliğini de getirecektir. Türk Kızılayı olarak BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ile birlikte hareket ediyoruz. Anlaşmanın dünya insanına ve zor durumda olan insanlara hayır getirmesini diliyorum” dedi.

Akar, sınırlardaki kamplara ilişkin olarak da şunları söyledi: “Kamplarımız dünya ölçeğinde en disiplinli kamp. Bunlar bize bir deneyim oldu. Taviz vermeden devam edeceğiz. Başbakan da açıklamasında yardımların devam edeceğini söyledi.

Biz de Türk Kızılayı olarak barınma ve beslenme yardımına devam edeceğiz. Hatta rehabilitasyon konusunda eğitim çalışmalarımız oluyor. Bize rol verildikçe Türk Kızılayı olarak yardımlar sürecektir. Geçmişte 500 bine yakın Peşmerge ağırlanmıştı.”

“BİZİM ELEMANLARIMIZ TÜRKİYE’YE GELİP GÖREV YAPABİLECEK, AYNI ŞEKİLDE TÜRK ÇALIŞANLAR DA BİZİM ÜLKELERİMİZE GELEBİLECEK”

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Guterres ise, yapılan protokol ile uluslararası büyük bir anlaşmaya imza attıklarını söyleyerek, “Türk Kızılayı global olarak tüm afetlerde başarılı operasyonlar sergilemektedir. Bugün yaşadığımız Suriye trajedisinde, Türk Kızılayı’nın çalışanları Suriyeli kardeşlerine tüm desteği veriyor. Bu bağlamda kuvvetli bir inançla geldim. Sadece Suriye trajedisinde değil, global bütün trajedilerde ortak çözüm bulunabilecek” diye konuştu.

Ortaklaşa yürütülen çalışmalarda çadır alımları gerçekleştirdiklerini ifade eden Guterres, Türk Kızılayı’nın çadırlarının her koşula uygun olduğuna dikkat çekerek, “Biz şu anda Türk Kızılayı’ndan çadır alıyoruz. Bu anlaşma sadece işbirliği değil, bizim için de güçlü bir alım olacak” dedi

İmzalanan anlaşma ile eleman değişiminin de yapılabileceğini dile getiren Guterres, “Bizim elemanlarımız Türkiye’ye gelip görev yapabilecek, aynı şekilde Türk çalışanlar da bizim ülkelerimize gelebilecek” şeklinde konuştu.

İmzalanan anlaşma ile sadece Suriye kamplarında değil tüm dünyada çalışmalar yapacaklarına vurgu yapan Guterres, “Türk Kızılayı’nın çalışmaları dünya çapında biliniyor. Bu işbirliği ile ihtiyaç olan her yere ulaşılacaktır. Belki komşu ülkelerde yardım çalışması kolay olabilir ama bizim yardımımız her yere ulaşacak. Benim isteğim ortak projeler yürütmektir” ifadesini kullandı.

Protokol töreninin ardından Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, Guterres’e Suriye sınırında yapılan operasyonların fotoğraflarının yer aldığı kitabı hediye ederek, “Angelina Jolie’yi buraya yolladığınız için teşekkür ediyoruz” dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı