Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Büyük ilgi, renkli görüntüler

10 Ocak 2013 Perşembe günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Nijer'in başkenti Niamey'e düzenlediği ziyaretin ikinci gününde, Bianou ve Tande Bayramı gösterisini izledi, Türkiye-Nijer Dostluk Ormanı ve Parkı'na fidan dikti.

Törenin yapıldığı alana eşi Emine Erdoğan ve Türk heyetiyle birlikte gelen Erdoğan, burada kendisini karşılayan çocukların ellerini sıktı.

Erdoğan daha sonra Nijer Cumhurbaşkanı Muhammed Yusuf ile Agadez bölgesinden gelen Tuareglerin gösterisini izledi.

Gösteri sırasında çıkan küçük bir kum fırtınası Başbakan Erdoğan ve Türk heyetinde tedirginliğe neden oldu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A DEVE HEDİYE ETTİLER
Agadez bölgesinden 3 günlük yolcukla Niamey'e gelen Tuaregler, Başbakan Erdoğan'a deve hediye etti. Erdoğan, bakıcısından devenin yaşı, cinsiyeti hakkında bilgi aldı.

Erdoğan gösterinin ardından Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yaptırılan Türkiye-Nijer Dostluk Ormanı ve Parkı'nda düzenlenen törene katıldı. Fidan dikimi sırasında Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Nijer Cumhurbaşkanı Yusuf'un eşi de yer aldı.

Törenlere, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ömer Çelik ve Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ve diğer yetkililer de katıldı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı