Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Suriye'deki krizin çözümü

27 Nisan 2012 Cuma günü yayınlandı Şırnak'ın Cizre ilçesinde BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan'ın da aralarında bulunduğu kalabalığa yürüyüşün kanunsuz olduğu uyarısının ardından polis müdahale etti.

BDP Grup Başkanvekili ve Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, bir grup partili ile Nur Mahallesi'nde bulunan BDP İlçe Başkanlığı'nı ziyaret ettikten sonra esnaf ziyareti için belediye başkanları ve partililerle birlikte İdil Caddesi'ne geçti.

İdil Caddesi üzerindeki işyerlerini ve vatandaşları ziyaret ederek yürümeye devam eden Kaplan ve beraberindekilere Cumhuriyet Parkı önünde polis zırhlı araçlarından yürüyüşün kanunsuz olduğu yönünde uyarı anonsu yapıldı. Yapılan uyarı anonsunun hemen akabinde poliszırhlı araçlardan BDP Grup Başkan Vekili Hasip Kaplan'ın da bulunduğu kalabalığa gaz bombaları ile müdahale etti. Polisin müdahalesi ile neye uğradığını anlayamayan Kaplan, cadde üzerinde bulunan bir optik mağazasına sığındı.

Kaplan, atılan gaz bombaları nedeniyle sığındığı mağazada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu ülkede artık yürümek bile yasak. Yürüyüş yok. Parti binasından bir milletvekili çıkıyor, grup başkanvekili çıkıyor. Dohuk'tan gelen basın mensupları, misafirleri var. Buradan belediyeye gidecek, 500 metre ve hiç bir uyarı olmadan geliyor bu müdahale. Cizre emniyeti İdris Naim Şahin'in verdiği emirlerle gelip burada halka gaz bombası ile saldırıyor. Bu ülkede Cizre gibi bir yerde bir milletvekilinin caddedeyürüme özgürlüğü yok, saldırıyorlar, hürriyeti tehdit ediyorlar. Millete gaz fişekleri ile saldırıyorlar. Bu işgal orduları sömürge devletlerinde yapılan şeylerdir bunlar. İdris Naim Şahin Cizre için özel talimat vermiş ancak Cizre halkı asla ve asla 90'lı yıllarda olduğu gibi teslim olmadığı gibi bugünde teslim olmayacak. Milletin vergileri ile alınan o gaz bombalarını kanunsuz bir şekilde normal şekilde caddede yürüyen milletvekiline saldırı aracı olarak kullanmak kimseye kazandırmaz diyerektepkisini dile getirdi"

Kaplan ve beraberindekiler daha sonra makam araçlarına binerek Cizre Belediyesi'ne geçtiler. Polis ise olası bir olaya mahal vermemek için dört yol kavşağında zırhlı araçlarla güvenliği sağladı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı