Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Genç Yetenekler Parmak Isırttı

15 Nisan 2012 Pazar günü yayınlandı 'Düş Çizgisi 8. Uluslararası Tasarım Olimpiyatı' yarışması, Ankara Ankamall AVM'de düzenlendi.

Ankamall Alışveriş Merkezi'nde Teknoloji ve Tasarım Derneği tarafından düzenlenen 'Düş Çizgisi 8. Uluslararası Tasarım Olimpiyatı', her yıl olduğu gibi bu yıl da yurt içi ve yurt dışından birçok tasarım sevdalısını bir araya getirdi. Yarışmada, öğrenciler tasarımlarıyla genellikle annelerinin sıkıntı çektiği ev işlerine çözüm bulmayı amaçladılar

Teknoloji ve Tasarım Derneği Başkanı İlhan Yerli, gençleri bilime dokundurmak amacıyla bu projeyi gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Gençlerin hayalleri var, hayata karşı birtakım düşünceleri var, karşılaştıkları sorunlar var. Bunlara dönük basit, pratik ama daha sonra ürüne dönüştürebilecekleri, hatta patent alabilecekleri buluşlarını, düşüncelerini, hayallerini pratiğe dökmelerini sağlıyoruz" diye konuştu.

Yerli, "6 yaştan başlayarak üniversiteler de dahil işin içerisine. Sadece öğrenciler yok, onlara ilham veren arkadaşları, aileleri, öğretmenleri de var. Yani hayatın içinde problemle karşılaşan kim varsa, işin içinde. Ama daha çok ilköğretim öğrencileri var. Onların hayalleri, düşünceleri daha büyük sanki. Çünkü yaklaşık 6 bin 500 proje başvuru yaptı. Bunun 4 bini ilköğretim çağındaki çocuklar" diyerek, ilkokul çağındaki çocukların yarışmaya daha meraklı olduklarını vurguladı.

Yerli ayrıca yarışmanın bu yıl sekizincisini düzenlediklerini belirterek, şunları kaydetti: "Tasarıma önem veren dünyanın sayılı ülkeleri, başta Amerika, Kore, Japonya, Almanya gibi ülkelerin üniversitelerinin tasarım bölüm başkanları, tasarım konsey başkanları her yıl organizasyonun jüriliği için buraya gelip projeleri yerinde görüyorlar. 81 ilimizin neredeyse tamamı organizasyona katılıyor. Yaklaşık 40'a yakın ülke başvuruyor. 81 ilimizin yaklaşık 55'i burada, 40 ülkenin de 34'ü finalist ve şu an buradalar. Bize başvuran 6 bin 500 projenin 110 tanesini buraya çağırabildik. Çünkü yapıklarıtasarımlarla buraya geliyorlar, anlatıyorlar, 3 boyutlu hale getiriyorlar. Endüstriyel tasarımla ilgili sektör de gelip izliyor ve bu fikri, bu hayali prototip olarak alıp hayata geçiriyor. 8 yıl içerisinde 100'ü aşmın proje hayata geçirildi. İlgili firmalar bu projeleri aldılar, geliştirdiler ve şu an bu projeler dünyada kullanımımızda. "


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı