Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Suriye'den kaçış sürüyor Haberi 

31 Mart 2012 Cumartesi günü yayınlandı Suriye’de yaşanan iç karışıklık yüzünden çıkan çatışmalarda yaralanan Suriyelilerin Hatay genelindeki hastanelerde tedavileri sürüyor.

Halen şehir genelindeki hastanelerde 19’u ateşli silah yaralanması olan 32 Suriye vatandaşının tedavisi sürüyor. Suriye’de yaşanan iç karışıklığın başladığı ilk günden itibaren zorlu koşullarla sınır hattını geçerek Türkiye’ye getirilen yaralı Suriyelilerin sayısı 100’ü geçti.Suriye’deki çatışma ortamında yaralanan ve bölgede çeşitli nedenlerle tedavi ettirilemeyen birçok Suriyeli orada bulunan doktorların ilk müdahalelerinin ardından sınır hattına getiriliyor.

Yaralılar kimi zaman sınır hattında güvenli geçiş noktası bulununcaya kadar bu hat üzerinde iki ya da üç günlük bekleme süresi yaşayabiliyor. Türk sınırına genelde Suriye araçları ile getirilen yaralılar bu hatta bekleyen Türk askerlerine bildiriliyor ve burada bekletilen ambulanslara alınarak hastanelere kaldırılıyor.

ÇADIR KENTLİLERİN EN BÜYÜK SIKINTISI SOĞUK ALGINLIĞI
Öte yandan, Hatay’da Kızılay tarafından oluşturulan çadır kentlerde kalan Suriyelilerin tedavileri ise kent içerisinde oluşturulan sahra hastanelerinde yapılıyor. Hava şartları nedeniyle Suriyelilerin soğuk algınlığı şikâyetleri başta olmak üzere özellikle sayıları gittikçe artan Suriyeli çocukların tedavileri bu hastanelerde yapılıyor. Durumu doktor kontrolü gerektiren Suriyeliler ise yine çadır kentlerde konuşlandırılan ambulanslar ile Hastanelere naklediliyor .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı