Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Terör örgütünün kanlı içyüzü

9 Şubat 2012 Perşembe günü yayınlandı Kürt siyasetçi İbrahim Güçlü, Diyarbakır özel yetkili cumhuriyet savcılığı tarafından PKK'nın iç infazlarına yönelik başlatılan soruşturmanın bölge halkında umut oluşturduğunu söyledi.

  Ailelerin, çocuklarının akıbetini bu yolla öğrenebileceğinin altını çizen Güçlü'ye göre, Kürtlere yönelik cinayetlerin 'infaz ve faili meçhul' kavramı ile açıklanması mümkün değil. 'Çünkü, gündemde binlerce, on binlerce cinayet var. PKK, Kürt katliamı yapmıştır. 'diyor. Örgütün bir dönem bölgede muhtar bırakmadığını hatırlatan Güçlü, soruşturmanın derinleşmesi halinde, 'PKK gerçeği'nin açığa çıkacağını düşünüyor. Örgütün katliamları ortaya çıktıkça, gençler arasında da sorgulamanın başlayacağını vurguluyor.

Kürt Siyasetçi Güçlü, gençlerin büyük bir kesiminin örgüte katılış gerekçesinin, 'Kürtleri özgürleştireceği, hak ve özgürlükleri kazandıracağı' olduğunu ifade etti. Güçlü, örgütün katliamlarının ortaya çıkarılması halinde gençler arasında sorgulamanın başlayacağını belirtti. Öldürülen Kürtlere ilişkin yeni bir liste daha hazırladığını dile getiren Güçlü, 'Kürt katliamının yeni örneklerini Meclis'in ilgili komisyonuna yeniden sunacağım. Bu yeni örnekler, daha önce Meclis Komisyonu'na, kamuoyuna yansıyan listeye eklenmesi gereken önemli örneklerdir. 'diye konuştu.

Terör örgütü PKK'nın sözde merkezî yayın organı Serxwebûn'da kendi açıklamalarıyla ifade edilen cinayetlerde de gerekçe olarak 'ajanlık ve muhbirlik' gösteriliyor. Büyük katliamlara 12 Eylül 1980 askerî darbesinden sonra başlayan terör örgütünün eylemleri, özellikle 1984-1987 yılları arasında daha çok Kürt nüfusu hedef almıştı. PKK'nın yöneticilerinden Yıldırım Merkit'in babası Ali Merkit, 'ajanlık' yaptığı gerekçesiyle örgüt tarafından öldürüldü. 1981 yılı sonunda ise 2 TİKKO militanının öldürülmesinde parmağı olduğu gerekçesiyle 'ajan' ilan edilen Teyfik Kutoğlu infaz edildi.

Örgütün infaz şifresi 'Lolan'

PKK, infazlarını Kuzey Irak'taki Hakurk yakınlarında bulunan Lolan kampında gerçekleştiriyor. Militanlar için verilen 'Lolan'a gönderilsin 'talimatı ölüm anlamına geliyor. Özellikle 1983-1985 arasında 100'ün üzerinde militanın burada öldürüldüğü belirtiliyor. 'Delal' kod adlı Saime Aşkın, Şanlıurfa'da öğretmen iken PKK'ya katıldı. 12 Eylül 1980 darbesinden sonra ise Lübnan'a geçen Aşkın, PKK'nın sözde Merkez Yürütme Konseyi üyeliğine kadar yükseldi. Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın kadın ilişkilerine karşı çıkan Aşkın, Lolan kampına gönderildi. Burada uzun işkencelere maruz kalan Aşkın öldürüldü. Aşkın'dan sonra arkadaşı Tunceli Öğretmen Okulu'ndan mezun olan Bircan Yıldız da Lolan'da kurşun sıkılarak öldürüldü. Lolan'da öldürülenler arasında PKK'nın önemli isimleri İbrahim Ramazan, Hüseyin Engezik, Mehmet Resul Altınok da bulunuyor. Lolan'daki infazların hala devam ettiği ileri sürülüyor.

 


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı