Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Gemi Kurtarma Tatbikatı

22 Şubat 2012 Çarşamba günü yayınlandı Irak ve Hazar petrollerinin dünya pazarına ulaştırıldığı Adana'nın Ceyhan ilçesindeki Botaş Deniz Terminali'nde tatbikat gerçekleştirildi.

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı'na bağlı 120 komando, senaryo gereği 4 terörist tarafından kaçırılan gemiye helikopter destekli operasyon düzenledi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı Akdeniz Bölge Komutanlığı'na bağlı ekiplerce Irak ve Hazar petrollerinin tankerlerle dünya pazarına ulaştırıldığı deniz terminalinde gemi kurtarma tatbikatı düzenlendi. Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Rahim Çonguloğlu'nun komutasında gerçekleştirilen tatbikat, gerçeğini aratmadı.

Hazırlanan senaryo gereği 5 mürettebatı bulunan 'Göksu-1' adlı gemiden kaçırılma sinyali alındı. Söz konusu ihbar üzerine harekete geçen Sahil Güvenlik Komutanlığı,'acil durum toplantısı' yaptı. Değerlendirmelerin ardından operasyon için düğmeye basıldı ve 120 komando harekete geçti. Gemiye havadan bir helikopter, denizden de 4 sahil güvenlik botuyla ulaşılırken, yapılan keşifte kaçırılan gemideki terörist sayısının 4 olduğu tespit edildi.

Helikopter teröristleri şaşırtmak için geminin üzerinde dolaşırken, özel eğitimli komandolar da geminin kıç taraftan çıkarma yaptı. Bu durumu fark eden teröristler, komandolarla silahlı çatışmaya girdi. Çatışmada bir teröristyaralanırken, bir diğer teröristse denize düştü. Gemideki diğer 2 teröristte sağ olarak etkisiz hale getirildi. Denize düşen teröristi kurtarma ekipleri sudan çıkartırken, operasyonda geminin 5 mürettebatı herhangi bir yara almadı. Teröristler sahil güvenlik botuyla sahilde bekleyen İncirli Jandarma Karakol Komutanlığı'na bağlı ekiplere teslim edilirken, yaklaşık bir saat süren tatbikat da başarıyla tamamlandı.

İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Koç, Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş ve askeri yetkililerle birlikte tatbikatı takip eden Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vali Coş, terör ve teröristlere karşı önlemler alındığını ifade ederek, 'Başarılı bir tatbikat yapıldı. Tatbikatın sonucuyla ilgili değerlendirmeler daha sonra yapılacak. Yalnız denizde değil, karada da polis, jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerimiz gerekli çalışmaları yapıyor. Yılın 365 günü, 24 saat görevbaşındalar. Tatbikata katılan, görev alan arkadaşlara teşekkür ediyorum ' dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı